DAGENS DINGS: Denne hengelåsen åpnes fra mobilen din
Dagens Dings
(Bilde: Fuz Designs)

Denne hengelåsen åpnes fra mobilen din

Kickstarter-prosjektet for deg som aldri vet hvor du gjorde av nøkkelen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hengelåsen er ikke akkurat noen høyteknologisk oppfinnelse, men nå ønsker selskapet Fuz Designs å lage en moderne versjon som du skal kunne åpne direkte fra mobiltelefonen din. 

Selskapet mener de trenger 100 000 dollar for å ha nok penger til å kunne realisere prosjektet. I skrivende stund har de fått inn i overkant av 28 000 dollar. 

Foto: Fuz Designs

Bruker Bluetooth

På selskapets Kickstarter-side skriver de at nøkler har de samme problemene i dag, som da de ble tatt i bruk første gang for hundrevis av år siden: De er lett å miste, de kan bli stjålet, og det er vanskelig å dele nøkler med andre, siden du er nødt til å passe på å få dem tilbake. 

Fuz Designs nye hengelås heter Noke – som står for No Key. Låsen skal ifølge produsenten være designet så den skal være den enkleste elektroniske duppeditten du skal eie. Så snart du har lastet ned og installert iOS- eller Android-appen, vil Noke automatisk finne telefonen din og pare seg med den via Bluetooth 4.0. Du kan eventuelt gi låsen et navn (hvis du har flere).

Sykkelholder og låsekabel er tilleggsutstyr.
Sykkelholder og låsekabel er tilleggsutstyr.Foto: Fuz Designs

Når du vil låse opp Noke trykker du ned låsebøylen. Da våkner låsen opp og begynner å søke etter telefonen. Befinner du deg innenfor circa 3 meter vil låsen låses opp automatisk, uten at du behøver å starte opp appen eller ta mobilen ut av lommen.

Del nøkler

Ved hjelp av mobil-appen kan du dele «nøkkelen» med andre, enten permanent eller én gang. Praktisk for eksempel hvis du vil gi noen tilgang til et skap, eller låne bort sykkelen din. 

Skulle du glemme igjen mobiltelefonen eller gå tom for strøm på mobilen, kan du likevel åpne låsen. Det gjøres ved at du trykker inn en egendefinert kode bestående av korte og lange trykk på låsebøylen – nesten som morse.

Noke koster fra 59 dollar og oppover, og du får også kjøpt tilleggsutstyr som blant annet en sykkelholder. 

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

(Kilde: EngadgetKickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen