DAGENS DINGS: Armbåndet for Minecraft-spillere
Dagens Dings
(Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Armbåndet for Minecraft-spillere

Gameband lar deg ta med Minecraft overalt, og sørger for å alltid sikkerhetskopiere spillet ditt.

Spillet Minecraft har blitt utrolig populært, og nå har det kommet et nytt armbånd som er spesielt beregnet på Minecraft-fans.

Armbåndet lar deg ta med deg din personlige kopi av Minecraft, slik at du kan plugge det inn i en PC der du befinner deg og la deg fortsette der du slapp. 

I tillegg viser armbåndet deg klokkeslett og dato, og det lar deg også spille The Heist. Dette er et lite minispill laget i Minecraft, hvor oppdraget ditt er å stjele verdifulle prototyper fra en forskningslab – samtidig som du må unngå sikkerhetskameraer, lasere og vakt-roboter.  

Når du plugger inn armbåndet får du opp en meny hvor du kan velge å starte spillet, eller tilpasse hva som skal vises på displayet til armbåndet.
Når du plugger inn armbåndet får du opp en meny hvor du kan velge å starte spillet, eller tilpasse hva som skal vises på displayet til armbåndet.

Sikkerhetskopierer spillet ditt

Gameband har en USB-plugg i den ene enden, og når du vil spille plugger du bare armbåndet i en ledig USB-port i PC-en. Det er støtte for både Mac og Windows. Første gang du plugger inn armbåndet blir det registrert på Gamebands skytjeneste.

Når alt er satt opp vil du få en startmeny hvor du kan velge å spille Minecraft, endre innstillinger, eller starte programmet Pixelfurnace. Sistnevnte lar deg tilpasse hva som skal vises på displayet til armbåndet. I tillegg til dato og klokkeslett kan du også vise en animasjon som du selv kan lage ved hjelp av en pikseleditor. 

Alt du gjør i Minecraft lagres til armbåndet, og hvis du har Internett-forbindelse vil også innholdet sikkerhetskopieres til Gamebands servere. Du kan spille både lokalt og mot spillservere, og flere populære Minecraft-verdener er forhåndsinstallert på Gameband. 

Fungerte som ventet

Vi har kun prøvd Gameband veldig kort, og ikke gjort en grundig test av det – men det fungerte stort sett som lovet. På Mac med nyeste OS X El Capitan fikk vi melding om at vi måtte installere en tidligere Java-versjon for at det skulle fungere, men etter at det var gjort fungerte armbåndet som det skulle. Vi startet spillet, alt ble sikkerhetskopiert da vi avsluttet det, og vi kunne fortsette på en Windows-PC senere – uten å måtte installere Minecraft der først. 

Armbåndet koster i underkant av 1000 kroner.  

Han trengte en ny PC å spille Minecraft på:
Så bygget han denne vanvittige PC-en »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen