Veggen som forteller

Dagens bilde

Veggen som forteller (Bilde: Limstift)

Dagens bilde

16/04/2012

Som de fleste av dere sikkert har fått med dere, har vi planer om å endre vår bildekritikktjeneste en del, og utnytte den som den redaksjonelle ressuresen den er. Dessverre tar dette litt tid, siden vi må vente på ledig utviklerkapasitet, men enn så lenge tenke vi å prøve oss på en fast spalte, basert på bildekritikken, nemlig:

Dagens bilde

Meningen er at Akam-redaksjonen hver hverdag skal, så sant tid og kapasitet tillater det, velge ut ett bilde fra bildekritikken og kommentere det. En lenke til kommentaren og bildet legges så ut som en lenke på forsiden, på en fast plass, hvor den blir liggende i 24 timer, eller til neste dagens bilde kommer. Denne saken vil ikke flyttes nedover forsiden, som andre saker, men erstattes av neste utvalgte bilde når det foreligger. Vil du se tidligere utvalgte bilder og kommentarer, vil du måtte gå til Bildekritikken og lete. Sannsynligvis vil vi med tiden komme med en filtreringsmulighet slik at man lettere kan finne de utvalgte bildene.

Prøveordning
Dette er enn så lenge en prøveordning, for å se hvordan tanken blir mottatt. Vi ønsker å gjøre bildekritikken til en verdifull tjeneste for både brukere og redaksjon, og håpet er at dette skal være med å trekke den i riktig retning. Med tiden vil vi også komme med guider for hvordan man bør gi - og ta imot - bildekritikk. Nye retningelinjer for bildekritikken vil også komme, når vi vet mer om hvordan det ferdige produktet blir.

Ikke nødvendigvis beste bilde
Merk for øvrig at de utvalgte bildene ikke nødvendigvis vil være de vi synes er de beste. De kan være det, fra tid til annen, men de trenger absolutt ikke være de beste. Vi kan godt trekke frem bilder som illustrerer et bestemt interessant problem, har falt i en vanlig felle, gjør noe spesielt bra, eller på annen måte representerer noe vi synes det vil være interessant å kommentere. Vi vil imdlertid forsøke å ikke gjøre noen fornærmet eller flaue ved å trekke frem spesielt dårlige bilder. Det vil ingen være tjent med, og kommentarene våre skal i første rekke være konstruktive.

Først ut
Øverst på siden ser du vårt første utvalgte bilde, "Veggen som forteller" av Limstift. Klikker du på det lille bildet til høyre, kommer du til bildets bildekritikkside og kan lese hva vi hadde å si om det.

Vil du lese flere av redaksjonens bildekommentarer kan du for eksempel sjekke ut disse månedsartiklene:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen