Guide

Dagbøker er for pyser

Det er ingen hemmelighet at vi mennesker liker å fortelle om oss selv og la resten av verden vite hva vi gjør og hvordan vi har det. Det siste året har tusenvis av nordmenn oppdaget en ny måte å dele sine tanker med andre på, nemlig ved å blogge.

En blogg er ditt private fristed på internett hvor du kan lufte dine tanker om alt fra poteter til stortingsvalg. Du kan også krydre blogginnleggene med bilder, farger og linker til andre nettsteder. En blogg er som regel interaktiv, slik at leserne kan gi deg tilbakemelding ved å kommentere dine innlegg.

I Norge har bloggfenomenet tatt helt av i løpet av det siste året, og antallet nordmenn som blogger om sine liv øker hver dag. Flere av landets største nettaviser har tatt i bruk blogging som en del av det daglige nyhetsbildet, både VG og Dagbladet oppfordrer for eksempel sine lesere til å dele sine tanker med resten av verden via avisenes nettsider.

De fleste blogger krever at du sitter foran en PC når du skal oppdatere de. Det finnes imidlertid en annen type blogger, nemlig mobilblogger eller moblogger. Dette er en helt egen type blogg som du oppdaterer via mobiltelefonen din, når og hvor du selv ønsker. Det finnes nå en mengde dedikerte nettsider verden over som tilbyr mobile bloggkontoer. Vi har tatt en nærmere titt på fenomenet mobilblogging, og forklarer deg hvordan du selv kan begynne å blogge med mobiltelefonen.

Hva er en mobilblogg?
En mobilblogg har mange fellestrekk med en vanlig blogg. Når du oppretter en mobil bloggkonto får du, i likhet med en vanlig bloggkonto, en egen nettside som du selv bestemmer hva skal inneholde. De fleste tilbydere av bloggtjenester lar deg også til en viss grad selv bestemme hvordan bloggen din skal se ut med hensyn til farger og stil.

Den største forskjellen mellom en vanlig blogg og en mobilblogg er at mobilbloggen som regel oppdateres ved hjelp av MMS direkte fra mobiltelefonen. Mens du må benke deg ned foran en PC for å oppdatere den vanlige bloggen din, har du mobilbloggen tilgjengelig når og hvor du selv måtte ønske.

Et bilde sier mer enn tusen ord. Mens de vanlige bloggene ofte inneholder lange stykker med tekst i, vil du finne langt flere bilder i en mobilblogg. De mobile bloggene er nemlig langt mer fokusert på at du skal oppdatere ved å sende inn bilder du har tatt med mobilens kamera. Hvis du vil kan du selvfølgelig også sende inn tekst til din mobilblogg, via MMS. I de fleste mobilblogger brukes imidlertid tekst kun til å kommentere MMS-bilder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen