– DAB-nettet er fullt
Teknofil

– DAB-nettet er fullt

IKT Norge frykter for mangfoldet i eteren.

Radio Norge, P5, NRJ og Radio1 vil ifølge en pressemelding fra Digitalradio Norge fra mandag være tilgjengelig på DAB, og dermed også kunne lyttes til utenfor de store byene.

– Digital radio åpner for et langt bredere tilbud av kanaler og vil derfor gi lytterne større valgfrihet, sa daglig leder Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge AS til nettstedet i forbindelse med lanseringen.

Men IKT Norge mener DAB allerede er utdatert.

– Fullt

– Det er positivt at det kommer flere kanaler i DAB-nettet, men det store problemet, som til fulle viser at DAB er teknologisk utdatert, er det faktum at med de fire nye kanalene så er Riks DAB nå full, skriver generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge i en pressemelding.

Digitalradio Norge mener dette ikke er hele sannheten.

– Vi sender i disse dager inn konsesjonssøknader om å ta i bruk to nett på riks- og lokalnettet. De vil gi plass til 18-20 nye kanaler i tillegg til de som er der i dag, sier markedsansvarlig Jarle Ruud i Digitalradio Norge til NTB.

Han sier det ikke er noen tekniske problemer knyttet til å ta disse i bruk, men en del spørsmål må likevel avklares før det kan skje.

Stortingsmelding
Blant dem er stortingsmeldingen Kulturdepartementet skal legge fram i løpet av 2010 om overgang til digitalradio i Norge - og derunder slukking av FM-nettet.

Meldingen kommer trolig til høsten.

Salget av DAB-radioer utgjør fortsatt en svært liten andel av det totale radiosalget her i landet, noe som vil være et problem ved rask slukking av FM-nettet.

IKT Norge mener DAB ikke er godt nok, og at vi heller burde ha satset på DAB+, som gir plass til flere kanaler.

Uten utvidelse av DAB-nettet frykter IKT Norge at det vil bli begrenset konkurranse, ikke mangfold, i norsk radio. (ANB-NTB)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen