Dårligere og dyrere opplysning

Nå leker Post- og Teletilsynet med tanken om at et monopol kanskje likevel var til det beste for kundene, skriver Dagens Næringsliv.

- Nummeropplysningstilbudet er dyrere og dårligere enn det var da vi hadde én aktør. Det er mulig det ikke lar seg gjøre å få til konkurranse i dette markedet, kanskje er et monopol til kundenes beste, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen til avisen.

I dag er det kun Opplysningen 1881 og Gule Sider 1880 som har en fullverdig taleopplysning, og prisene er mer enn doblet siden monopolet ble opphevet. Begge de to aktørene har tilnærmet lik pris – en oppstartsavgift på over seks kroner og over 17 kroner minuttet fra du får svar. Ringer du fra mobilen din blir kostnaden enda høyere. I monopoltiden var prisen 0,59 kroner for oppstart og 9,21 kroner per minutt for fasttelefon.

Markedsdirektør Kenneth Fredstie i Opplysningen 1881 sier årsaken til prisene er at det koster å drive manuell opplysningstjeneste med kompetente folk, god kvalitet, korte svartider og nye tjenester på mobil og internett.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen