Dårlig start for Microsofts Zune

Dårlig start for Microsofts Zune

Det er ikke rart at interessen er stor når Microsoft hiver seg med i MP3-verdenen. Alle har lurt på om Microsofts mye omtalte Zune vil kunne bli en verdig konkurrent til Apples iPod.

Her i Norge må vi vente en stund for å teste dette med egne hender. Zune kommer nemlig ikke til Europa og Norge med det første. Microsoft Norge har ikke kommet med noen dato for lansering her ennå, men bekrefter at spilleren i hvertfall ikke vil komme til landet før jul.

I USA derimot ble spilleren sluppet i dag, og testene og reaksjonene er allerede mange.

Kranglet med programvaren
Engadget er blant de internasjonale nettstedene som har hatt et dårlig førstemøte med Zune. Den medfølgende programvaren kræsjet flere ganger under deres forsøk på å installere den. De fikk det faktisk ikke til å virke ordentlig på sin mediasenter-PC. De prøvde programvaren på en annen PC, og fikk det da til sist til å funke etter en 20 minutters installasjon.

Det skal imidlertid sies at det ikke er uvanlig at første versjon av programvarer sliter. Også Apples populære programvare iTunes hadde sine problemer i starten.

Noen uker med testing
Walter Mossberg i Personal Technology har testet Zune i noen uker allerede. Han understreker at Zune har en del funksjoner som iPoden mangler. Zune har for eksempel både større skjerm, innebygd radio og mulighet for å overføre musikk trådløst med andre Zune-spillere. Likevel er det mye han mener ikke holder mål. For det første er Zune både større og tyngre enn iPoden og har kortere batteritid. Den har et klumpete og lite stilig utseende, og nettbutikken har mindre utvalg av musikk enn iTunes. Filmer og podcaster finnes foreløpig ikke i butikken.

Til gjengjeld er Mossberg imponert over Zunes grensesnitt, som han mener er bedre enn på iPoden. Selv om han mener Apple fortsatt ligger langt foran, konkluderer han med at denne konkurransen på MP3-markedet på alle måter er til forbrukernes beste.

Andre reaksjoner
En av de vanligste kritikkene rettet mot Zune har vært at den ser ut akkurat som en iPod-kopi. En annen gjenganger er at den har for mange begrensinger. Selv om man kan overføre musikk fra spiller til spiller, kan man for eksempel kun spille en sang fra Zunes nettbutikk tre ganger på spiller nummer to.

Mange irriterer seg også over at man ikke bruker vanlig myntenhet i Microsofts nettbutikk, Zune Marketplace. Som med Xbox, må man handle med Microsoft-poeng.

Planlagte forbedringer
Selv om pressens førstemøte med spilleren nok ikke har vært hva Microsoft hadde ønsket seg, er det viktig å huske på at det kan skje store forbedringer før neste modell. Microsoft har akkurat annonsert at de jobber med en del endringer av Zune. Første skritt er å legge til en mulighet for videooverføring. Når dette vil komme, er imidlertid usikkert. Microsoft har heller ikke lagt skjul på at Zune skal få mobilfunksjon en gang i fremtiden.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen