Dårlig nytt for tyver

28 prosent av alle tyverier som begås i England involverer mobiltelefoner. Politiet i Bath i England har sett seg lei på trenden, og har nå laget MEND, eller Mobile Equipment National Database.

Databasen er webbasert, og lar brukerne registrere viktig informasjon om sine mobiltelefoner, som for eksempel serienummer og andre individuelle kjennetegn.

Det er ofte svært vanskelig å bevise at en mobiltelefon er stjålet. Hvis politiet mistenker at en person er i besittelse av en stjålet mobiltelefon, kan mistanken bekreftes eller avkreftes ved hjelp av et raskt søk i databasen. Det er kun politiet som har tilgang til MEND.

MEND er imidlertid ikke bare en database for mobiltelefoner. De som ønsker det har også muligheten til å registrere annet småelektrisk utstyr, som for eksempel iPod-er og MP3-spillere.

I praksis kan alle eiendeler som har et serienummer registreres i MEND.

For å få byens innbyggere, deriblant spesielt skoleelever, til å benytte seg av MEND, går politiet i Bath rundt på besøk til skolene og informerer om databasen.

Det er liten tvil om at det vil bli lettere for politiet å finne de mobiltelefonene som har blitt stjålet. De som er i besittelse av stjålne elektriske artikler vil også måtte gjøre en større innsats for å skjule at de har den. Så er det bare å håpe at tyven tenker seg om to ganger før han eller hun begår et nytt tyveri, vel vitende om at enheten kan være registrert.

(Kilde: Avon and Somerset Constabulary)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen