Dårlig nytt for teletyver

Hver dag stjeles det telefoner for mange tusen kroner. I mange land, Norge inkludert, har operatørene mulighet til å sperre mobiltelefoner som meldes stjålet, men mange tyver stopper ikke av den grunn.

Nederlandske JavaMania lager programvare for mobiltelefoner, og de kommer nå med et program som skal være til hjelp om man skulle være så uheldig å bli frastjålet mobiltelefonen.


Ta gjerne telefonen, men bare hvis den er din.

Programmet SimWatcher installeres på telefonen og der vil det ligge uten å gjøre noe som helst. Først hvis man bytter simkortet i telefonen, vil SimWatcher våkne. Det sender da ut en tekstmelding til et forhåndsbestemt nummer. Det er naturligvis en god idé å la SimWatcher sende meldingen til et annet nummer enn det man har på kortet som sitter i telefonen.

Om det skulle være en kjeltring som har tatt telefonen, vil man med SimWatcher få en sjanse til å finne telefonnummeret til tyven, og det kan igjen øke muligheten for å få sporet opp vedkommende.

Det vaktsomme programmet vil også vise en beskjed på skjermen og informere om at denne telefonen tilhører noen andre.

Har du en telefon som kjører SymbianOS, kan du laste ned en demoversjon av programmet på JavaManias nettsider. SimWatcher koster 10 euro hvis du skulle ønske å kjøpe det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen