Dårlig dekning hjemme?

Femtocelle fra Nec. (Foto: Nec)
Femtocelle fra Nec. (Foto: Nec)

Selv om de fleste steder her til lands har god dekning i dag, er det fortsatt en del som opplever dårlig dekning innendørs. Operatøren Network Norway er nå i prosessen med å se nærmere på muligheten for å gi abonnentene såkalte femtoceller.

En femtocelle er kort fortalt en egen basestasjon du kan ha inne i stua di. Basestasjonen kobles til bredbåndsnettet ditt, så du må altså ha bredbåndstilknytning hjemme. Slik kan du enkelt trylle frem god dekning i hele huset ditt og området rundt.

Les mer om femtoceller »

Femtocellene, som produseres av Nec, gir deg 3G-dekning. De skal i følge en pressemelding fra de to selskapene heller ikke være veldig strømkrevende.

Kun pilottesting

Direktør for samfunnskontakt i Network Norway, Tom Guldberg, understreker at det foreløpig kun er snakk om en pilottesting av femtocellene.

– Vi kjører en pilot nå, og har enda ikke tatt den endelige beslutningen om hvorvidt vi vil tilby dette. Om tre til fire måneder er piloten ferdig, og da vil vi ta en beslutning, sier han til Amobil.

Hva det eventuelt vil koste en abonnent å ha en femtocelle hjemme i stua, kan Guldberg foreløpig ikke svare på.

– Det er ikke satt opp noen forretningsplan for dette enda. Men pris vil ikke bli noe overordnet problem for å si det sånn, sier han.

Når Network Norway planlegger å starte salget av femtoceller, er foreløpig uvisst.

(Kilde: Network Norway, Nec)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen