Da Vinci koden - Extended Cut

Velkommen til en verden av mord, gammel kirkehistorie og avansert symbolikk. Til en verden hvor et menneskeliv ikke er verdt noen ting når det gjelder å avdekke eller beskytte hemmeligheter glemt i historiens løp. Hemmeligheter som du bare kan avsløre med noe mer enn begynnerkunnskap om symboler, samtidig som du prøver å holde deg i live. Velkommen til ”Da Vinci koden”.

Et nomeni patre…

Se større versjon og flere bilder
Silas er nærmest et dødelig gjenferd.

Robert Langdon, brakt til liv på lerret av Tom Hanks (”Cast Away”), er professor i symbologi. Han er en slags intellektuell historiedetektiv med en nese for symboler. Han hadde trolig sett for seg en rolig kveld i Paris etter å ha gitt en forelesning om sin nye bok, gjerne med ei flaske vin og god mat. Slik blir det ikke.

Langdon blir mer eller mindre ufrivillig bedt om å dra til Louvre for å se på liket av kuratoren, som har blitt drept inne på galleriet. Liket viser seg å ligge i en merkelig symbolsk sirkel, og slik starter et kodeknekkende kappløp som sveiser sammen Robert Langdon og den unge politikryptologen Sophie Neveu, spilt av Audrey Tautou (”Amélie”). De to begir seg ut på et moderne korstog med konklusjoner som meget sannsynlig kan forandre livet til veldig mange mennesker.

Historien i "Da Vinci koden" er både elsket og hatet. Konspirasjonsteorier som involverer kirken er som regel det. Den katolske kirken og sekten Opus Dei er viktige elementer i fortellingen til Dan Brown. Det er dog tydelig at hovedpoenget med denne utgivelsen ikke er å konspirere, men å underholde. Det gjør filmen ved å være en mordetterforskning, en historisk reise og en god fortelling fortalt med kløkt og sjarm.

Et spiritus sancti...

Se større versjon og flere bilder
Politikryptologen Sophie Neveu sliter med en kryptex.

Regissør Ron Howard begir seg ut på noe som også Peter Jackson gjorde med ”Ringenes Herre"-filmene når han filmatiserer en bok som har vært lest av enorme horder av mennesker. Som Jackson og mange andre må ha nkutte med grov kniv når historien blir film, noe som fører til at enkelte hendelser må fjernes. I denne DVD-utgivelsen, har han tillatt seg selv å levere hele filmen, slik også Jackson har gjort med sin bok-trilogi. Dette fører til at denne utgaven av filmen er over 25 minutter lenger enn kinoversjonen.

Howard har heldigvis med seg et lass av gode skuespillere til å hjelpe han med å bringe "Da Vinci Koden" til skjermen. Foruten Tom Hanks og Audrey Tautou finner vi Ian McKellen ("Ringenes Herre"-filmene) i rollen som Leigh Teabing. Jean Reno (”Leon”) spiller Captain Fache, Paul Bettany (”Master and Commander”) portretterer Silas og Jürgen Prochnow opptrer som en litt tvilsom sjef i en sveitsisk bank. Med andre ord har regissør Howard skrapet sammen et sett skuespillere som vet hva de driver med. Resultatet er en film som beveger seg i et sjarmerende og fascinerende landskap av historiske hemmeligheter hvor døden lurer rundt hvert hjørne.

Da Vinci-koden

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen