Test

Da mobilen fikk smake kjevlet

Testresultater

Samsung SGH Z150

Positive ting Design som skiller seg i mengden, 3G, lav vekt
Negative ting Svakt kamera, ikke EDGE, ikke støtte for minnekort.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung SGH Z150

Positive ting Design som skiller seg i mengden, 3G, lav vekt
Negative ting Svakt kamera, ikke EDGE, ikke støtte for minnekort.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
Resten av historien kjenner vi ikke i detalj, men resultatet har vi sett. Etter et par omganger med kjevlet var plastelina-modellen av Z150 valset ned til om lag halv tykkelse av en vanlig mobil.

Med en tykkelse på bare 9,8 millimeter stiller Z150 i klassen ultraslim. Det gjør den antakelig til den tynneste 3G-mobilen som er å oppdrive. Likevel har Samsung klart å dytte inn to kameraer, bluetooth og 50 MB minne.

Trendy
Men å lage en så tynn mobiltelefon må nødvendig vis gå på bekostning av noe. I dette tilfellet har Samsung ikke funnet plass til minnekort, og kameraoppløsningen er på skuffende 480x640 punkter (VGA). Her finnes heller ikke noe fotolys.

Telefonen vil trolig ha sine tilhengere blant de trendbevisste, snarere enn blant de mer nerdete av oss.

Menyer
Menyene i telefonen er gledelige. Samsung har gitt sine ikoner en overhaling, og selv om det fortsatt ser litt overlasset ut, så fungerer det hele greit. Som vanlig kan du også justere størrelsen på tall og bokstaver, slik at skjermen blir lettlest også for de som ikke ser særlig godt. 

Også bakgrunnsfarge og tekstfarge kan endres (ringeskjerm). 

Kontakter
Kontaktlista er også svært oversiktlig. Du får riktig nok ikke så mange kontakter opp på skjermen samtidig, men til gjengjeld har skjermen et eget søkefelt der du kan lete etter kontaktene dine, og et grafisk grensesnitt som gjør det lett å bla til det riktige nummeret eller adressen dersom du har mange opplysninger knyttet til en kontakt.

Du kan legge bilder til kontaktene (ringer-ID) .

Taster
Tastaturet er derimot ikke for svaksynte. Ujevn bakgrunnsbelysning gjør de knøttsmå bokstavene på tastene nesten uleselige, selv i dagslys. Tastene er ellers lette å skrive på, og ordboken fungerer greit. 

På denne modellen er det også automatisk stor bokstav etter punktum. Men her er ingen enkel måte å endre et skrevet ord på, dersom du i farten har valgt feil fra ordboken. 

Skjerm
Skjermen på Z150 måler 1,9 tommer og har en oppløsning på 176x220 punkter. Det er ingen sensasjon, men fullt ut brukbart. Som vanlig leverer Samsung en fargesterk skjerm med god kontrast, og skjermen fungerer bra også i direkte sollys. 

I sollys oppdager vi imidlertid en annen ting med Z150. Vårt eksemplar er skinnende hvitt. Så hvitt at det er ubehagelig å se på telefonen i sollyset. 

PC-synkronisering
Synkronisering av mobiltelefonen mot PC fungerer bra via medfølgende kabel og programvare. Kontakter og avtaler havner der de skal, og vi får ikke dubletter ved gjentatt synkronisering.

Videosamtaler
Z150 er en 3G-mobil, og kan brukes til videosamtaler. Kvaliteten på bildet vi får opp ved videosamtale avhenger selvsagt av hva som sendes fra den andre enden, men inntrykket av Z150 er at den takler slike samtaler bra. Det er også lett å bytte mellom front- og bak-kamera under samtale. 

Lyd
De medfølgende stereo hodetelefonene er også gode, selv om vi savner muligheten for å kunne bruke alternative headsett. Som musikkspiller har Z150 uansett sine begrensninger med ”bare” 50 MB minne. 

Programvare
Av programvare på z150 nevner vi e-postklient, kalender, adressebok, nettleser, mediespiller, diktafon, verdensklokke, kalkulator og konverteringsverktøy. Men stoppeklokke har telefonen ikke.

De to java-spillene Power Inline (rulleskøyter) og The Last Age (skyt roboter) har brukbar grafikk og forferdelig musikk. Nye spill kan lastes ned direkte fra menyen i spillmappen.

Totalt sett er dette en mobiltelefon som skiller seg fra mengden ved sin design, snarer enn ved sin funksjonalitet. Vi stikker den gjerne i dresslomma, men velger en kraftigere mobiltelefon til ferieturen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen