D-Link lanserer komboruter

For trådløst, kablet og nett rett i veggen.

Nettverk over husets strømnett har vel egentlig aldri vært noen spesiell höjdare – historisk har dette vært ensbetydende med uberegnelige resultater og generelt lave ytelser. Men teknologien har stadig blitt bedre, og tidligere i år nådde D-Link en teoretisk ytelse på anstendige 500 Mbit/s.

Nå putter D-Link sin PowerLine-teknologi også i en tradisjonell ruter. Enheten har fått navnet Wireless N PowerLine Gigabit Router, eller DHP-1565, og vil kunne kombinere gigabit over TP-kabel, 300 Mbit/s over lufta (2,4 GHz 802.11n) og 500 Mbit/s over strømnettet. For det siste trenger du naturligvis tilsvarende adaptere basert på IEEE 1901-standarden, som den nevnte DHP-500AV eller DHP-306AV.

Hvis du av en eller annen grunn ikke har lyst eller mulighet til å legge opp et skikkelig kablet nettverk i heimen, og du samtidig sliter med trådløs dekning eller stabilitet til visse deler av huset, vil altså en slik komboruter enkelt gi deg muligheten til å koble deg til over strømnettet i stedet.

Egenskaper DHP-1565:
  • Trådløs 802.11n-ruter med fire gigabit LAN-porter og innebygget PowerLine-teknologi
  • To modi – rutermodus og aksesspunktmodus
  • USB-port for å kunne dele skrivere og eksterne harddisker
  • Doble brannmurer (SPI og NAT)
  • Quality of Service (QoS) for prioritering av forsinkelsesfølsomme data (som video og spill)
  • Kryptering med AES, WEP, WPA og WPA2
  • Strømsparende D-Link Green-teknologi som registrerer kabellengder og kan skjemalegge tidsrom hvor ruteren skal være påslått

DHP-1565 skal bli tilgjengelig for salg i løpet av januar 2012. Veiledende utsalgspris er på 1295 kroner, men av erfaring vet vi at D-Link pleier å legge denne litt høyt.

Kilde: Pressemelding D-Link

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen