D-link kaprer nettoppkoblingen

D-links nyeste firmware for en rekke trådløse rutere inneholder en programvare ved navnet Securespot 2.0. Firmwaren skal være beregnet på det amerikanske markedet og skal i følge D-Link ikke være tilgjengelig for norske brukere. Tjenesten fungerer i utgangspunktet som ved å blokkere en rekke URL-er fra og lastes, men krever at du abonnerer på tjenesten for å få oppdatert listen.

Dersom du oppdaterer rutere av modellene DIR-655, DIR-628 eller DIR-625 via den innebygde firmware-oppdateringsfunksjonen i ruterne, får du Securespot med på kjøpet. Ved jevne mellomrom vil dine DNS-spørringer feile, og sende deg videre til en annen nettside enn du forsøkte å gå til. Denne nettsiden heter Bsecure.com, og du får her et tilbud om å kjøpe et abonnement på Securespot.

Ifølge D-link er dette ikke et forsøk på å kapre oppkoblingen. Problemet er at det ikke står noe om dette i brukermanualen din, siden det er en ny egenskap i den nye firmwaren. Om du ikke vet hva du driver med vil det dermed være vanskelig å finne ut hva som skjer.

Ifølge D-link kan du slå av Securespot ved å logge på ruteren, og gå til Advanced, Securespot. Det finnes også en firmware du kan laste ned som ikke har funksjonen innebygd.

(Kilder: Ubersource, D-link)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen