D-Link — på vei mot det digitale hjem


D-Links Hans Petter Hansen forteller villig om nye produkter

Sist torsdag var det tid for en pressekonferanse med D-link. Vi var på pletten, og fikk notert ned et par hovedpunkter. Tradisjonelt sett har vel mange forbundet D-Link med forskjellige typer av nettverksustyr. I den senere tid har de også kommet med flere andre spennende produkter.

Vind i seilene
D-link har opplevd en økning i omsetningen på 24 % i første kvartal i år sammenliknet mot samme periode i fjor. Samtidig økte salget av enheter med 31 %. Dette vitner også om et pent prisfall på produkter fra D-Link mellom de to periodene. Noe som vi forbrukere slettes ikke har noe imot. Gjennomsnittlig skal prisene ha falt med 9 % per enhet. Svitsjer falt for eksempel hele 20 % i pris. Salget av svitsjer med Gigabit-støtte skal på sin side ha økt med hele 300 %.

Når det gjelder trådløst utstyr er dette fortsatt noe som mangler i ganske mange hjem rundt om i landet. Likevel har man merket en eksplosiv vekst grunnet interessen for det digitale hjem. Folk flest har også blitt mer oppmerksomme på sikkerhetsaspektet med trådløse nettverk. Trådløse nettverk for bedriftsmarkedet er også inne i en positiv periode.

Digitale Hjem
Digitale Hjem har blitt et satsningsområde for stadig flere produsenter. D-Link vil ha sin del av kaken, og har derfor allerede lansert DSM-320. Denne modellen har fått litt blandet mottagelse, men det er helt klart del av en spennende trend. I vår test av produktet ble det blant annet kommentert at det ville ta sin tid før slike spillere nedkjempet DVD-spillerne. I tillegg skal flere brukere av DSM-320 ha ønsket en integrert DVD-spiller i enheten. Derfor kan det være ekstra hyggelig å vite at DSM-320RD er på trappene i relativt nær fremtid. I korthet er det en DSM-320 med innebygd DVD-avspiller.

I første kvartal 2006 vil vi trolig også få se DSM-520, som har innebygd harddisk. Omtrent samtidig vil vi også få se DSM-5208R. DSM-5208R ser ut til å bli et meget spennende produkt, en trådløs mediaserver som kan streame ulike mediafiler over til de andre DSM-enhetene.

DSM-120 blir lillebror i DSM-serien, denne modellen er noe enklere enn de andre modellene, og vil passe på kjøkkenet og soverommet.

D-Link kommer også med en trådløs SAN-løsning. Denne har fått navnet DSM-G600. I tillegg til å være trådløs har den også integrert Gigabit LAN.

D-Link vil også komme med en rekke forskjellige nettverksprodukter i tiden fremover. Disse vil vi presentere etter hvert som de bli lansert.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen