D-Link slipper smart lommeruter
(Bilde: D-Link)

D-Link slipper smart lommeruter

Med DIR-505 kan du dele internettilgangen med vennene dine.

D-Link lanserer nå noe de selv kaller en "mobil følgesvenn", og bak modellbetegnelsen DIR-505 skjuler det seg en nokså spesiell ruter. Den lille boksen kan kanskje best beskrives som en slags trådløs "internettforlenger" med flere bruksområder.

D-Link DIR-505 er liten og kompakt.
D-Link DIR-505 er liten og kompakt.Foto: D-Link
Foto: D-Link

Tre modi

Å forklare hva DIR-505 faktisk er gjør vi derfor enklest ved å fortelle hva du kan bruke den til. Som du selv kan se har den lille boksen integrert støpsel, slik at den bare er å plugge den rett i veggen. En utvendig bryter lar deg så svitsje mellom tre modi: Ruter/Aksesspunkt, Repeater og Wi-Fi-Hotspot.

I vanlig Ruter/AP-modus fungerer DIR-505 nettopp som en vanlig trådløs ruter med 802.11n-standarden. Alt du trenger er å strekke en kabel fra internettmodemet ditt og plugge den inn i ruterens LAN-kontakt.

I Repeater-modus vil DIR-505 fange opp signalene fra ditt eksisterende trådløse nettverk, forsterke dem og sende de videre. Dette er en enkel måte å utvide rekkevidden på ditt trådløse nett. Smart dersom du har dårlig nettverksdekning i en bestemt del av huset eller hagen, og ikke kan eller vil flytte den andre ruteren.

Som Wi-Fi-Hotspot kan den lille ruteren brukes til å dele en internettoppkobling med andre, eller over flere enheter. Er du eksempelvis på et hotell eller flyplass og har kjøpt deg surfetid, skal du med DIR-505 kunne lage et eget trådløst nettverk som vennene dine da kan surfe gratis på.

Ruteren har også en USB-port som kan brukes til å dele filer fra en USB-enhet, bortsett fra når DIR-505 er i repeater-modus.

Liten og lett

Det fine med DIR-505 er den beskjedne størrelsen. DIR-505 er liten nok til å kunne tas med i håndveska eller jakkelomma, og vekten på 114 gram betyr at den veier mindre enn en gjennomsnittlig smartmobil.

Den vesle ruteren skal være tilgjengelig fra slutten av måneden, og har en veiledende pris på 549 norske kroner.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen