TEST: D-Link DIR-868L

Test D-Link DIR-868L

D-Links nye toppmodell gir deg super ytelse

Kombinerer annerledes design med det kjappe ac-nettet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med DIR-868L har D-Link allerede rukket å komme med andre generasjon med 802.11ac-rutere, og det før andre produsenter har kommet med sin første. D-Link var tidlig på markedet, og deres første ac-ruter, DIR-865L, kom ut allerede i fjor høst.

Ruteren vi har inne til test heter som allerede nevnt DIR-868L. I skrivende stund kan du plukke den opp for rundt 1100 kroner, og det er en relativt hyggelig pris for en ac-ruter. Hvorvidt den er verdt pengene eller ikke, skal vi titte nærmere på i sidene som følger.

Sylinderformet boks

Ingen skal beskylde D-Link for å ha vært firkantet i tankegangen da D-Link DIR-868L ble utformet. Den fremstår som en passelig høy plastsylinder, med en utvekst som går i hele høyden på baksiden.

Ruteren er ment å stå på høykant, og det er egentlig ingen andre plasseringer som fremstår som naturlige.

På fronten av ruteren er det to statuslys, der det ene viser om enheten er på, mens det andre viser aktiviteten.

Vi merker oss også at ruteren er veldig lett, sett i lys av ruterens runde ytre er det mest sannsynlig også veldig godt med luft på innsiden, noe som alltid er positivt for stabiliteten.

Tilkoblinger er gjemt på baksiden

På baksiden finner du alle de fysiske tilkoblingene. Her er det inngang for strømadapteren, bredbåndsmodemet ditt og fire kontakter for kablet nettverk. Kontaktene er godt merket, så her skal det godt gjøres å koble feil. På baksiden finner du også en av- og påknapp for selve ruteren.

Med det samme vi er inne på knapper må vi nevne én til. På baksiden finner du nemlig en WPS-knapp, som brukes som en rask og brukervennlig måte å koble sammen enheter på, selv om vi denne på en del rutere kan være en stor sårbarhet.

Én USB-tilkobling har det også blitt plass til, denne er også plassert bak. Her kommer dagens første overraskelse, D-Link har nemlig tatt i bruk USB 3.0. Til nå har alle ruterne vi har testet vært utstyrt med den gamle USB-standarden, men endelig skjer det noe også her. Hva det har å si for ytelsen skal vi komme nærmere tilbake til.

Bli med over på neste side,
så titter vi litt på hva som er av ekstra funksjonalitet »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen