Test

Cyber-shot på budsjett

Testresultater

Sony Ericsson K550i

Positive ting Stor kameraknapp, beskyttet linse, god design, bra batterikapasitet, FM-raadio, musikkspiller, anstendig pris.
Negative ting Svakt fotolys, små taster.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson K550i

Positive ting Stor kameraknapp, beskyttet linse, god design, bra batterikapasitet, FM-raadio, musikkspiller, anstendig pris.
Negative ting Svakt fotolys, små taster.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
La gå at den er litt tynnere enn W810, og langt mindre enn kameramobilen K800i, som også bærer Cyber-shot-merket. Men K550 er verken fugl eller fisk. Kameraet har vi sett på en rekke tidligere Sony Ericsson-modeller, og skjermen er på 160x220 punkter. Det er den vanligste skjermstørrelsen i Sony Ericssons sortiment, og ikke den som egner seg best på en kameramobil. 

Cyber-shot light
Hva som har fått Sony Ericsson til å kalle dette en Cyber-shot vet vi ikke. Faktum er at du har like godt kamera i de fleste Walkman-modellene, og K550 når ikke opp til standarden i den første Cyber-shot, K800i. Sony Ericsson bør være forsiktige så de ikke undergraver Cyber-shot som merkevare.

Kameraet er et 2 megapiksler kamera med linsedeksel i metall. Det gir et godt visuelt inntrykk, og dekselet sitter godt nok til å beskytte linsen mot riper og smuss.

Tastene er små, og av samme type som på W880. Men de er ikke like smale og stive som på W880i. Dermed er de bedre egnet til SMS enn W880-tastene er. Vi hadde gjerne sett at Sony Ericsson benyttet en annen tasteutforming. Så liten plass til taster er det tross alt ikke. 

Programmer
Da står vi til bake med en ganske vanlig Sony Ericsson-mobil med et eget program som skal hjelpe deg å ta bedre mobilbilder. Programmet innholder råd som; ta ikke bildene i motlys, ikke ha for mye luft over hodene når du fotograferer portretter osv. Dessuten får du en kort innføring i hvordan du laster opp bildene dine, og andre enkle guider for mobilfotografering.

K550i har programmene VideoDJ, PhotoDJ og MusicDJ. Dette er programmer for etterbehandling av video, bilder og lyd. Programmene finnes også på andre Sony Ericssonmodeller, så dette er ikke spesielt for Cyber-shot-variantene.

Et annet program du får med i telefonen er FaceWarp – også kjent som ”trynevrenger”. 

Musikk
Musikkspilleren i telefonen er helt OK. Det står ikke Walkman på den, men den gjør omtrent samme nytte som Walkman 1.0. Det vil si at du kan sortere, spille og administrere musikk etter ulike kriterier. Men du kan ikke se album art. Lyden i mobilen er ikke dårlig men kan like vel løftes flere hakk om du bytter ut ørepluggene med øreplugger fra Walkmanserien og kobler til dine egne hodetelefoner. Håndfrisettet som følger med i esken har ikke overgang til 3,5mm standardplugg.

K550 har også funksjonen TrackID. Spill inn musikken du hører, og sekunder senere får du svar på hva det er. Tjenesten går over GPRS og koster bare noen øre å bruke. Telefonen har også programmet ”Play now”, som egentlig bare er en snarvei til en nettside der Sony selger musikk. For første gang opplevde vi at denne tjenesten faktisk virket, og at vi kunne kjøpe hele låter, ikke bare ringetoner.

20 kroner for en hardt komprimert musikkfil grenser mot ran. Men løsningen er enkel og kjøpene kommer på mobilregningen. Filen er for øvrig i DCF-format. Du kan kopiere den til en PC, men du får ikke spilt den av, slik du får med musikk kjøpt via Telenor/Djuice. 

Spill
Fotoentusiaster er åpenbart kjedeligere mennesker enn de som hører musikk fra mobilen. I alle fall er de vanlige spillene fjernet, til fordel for et puslespill der du setter sammen biter av bilder som er lagret på telefonen. Gjeeeesp.

Du kan selvsagt laste ned dine egne favorittspill, eller hente de som ligger tilgjengelig på Sony Ericssons nettsider via mobilen. 

DesignKombinasjonen av sort og sølv med blå belysning gjør at K550i er en mobiltelefon som tar seg godt ut. Navigasjonsknappene er omtrent de samme som på W880i. Både musikkspilleren og kameraet har egen snarveiknapp. Kameraknappen er stor og rund, en av de ikke alt for mange tilpasningene som skal gjøre dette til en Cyber-shot. Vi savner imidlertid blits. Det lille fotolyset på K550i duger knapt til noe. 

En detalj du må huske når du setter denne mobiltelefonen sammen for første gang er at dekselet skal på fra siden. Legg merke til de små plastutstikkerne på siden av batteridekselet og stikk disse inn i hullene på mobilen (samme side som kontakten). Trykk deretter dekselet forsiktig på plass og lås med de små grå skyveknappene på motsatt side.

Gjør du feil her knekker eller bøyer du lett de små plastutstikkerne. Da får du et deksel som ikke vil sitte ordentlig på. Dekselet må av om du skal komme til minnekortplassen.


Minnekort
Vår testmodell kom uten minnekort, og du bør derfor sjekke om du får dette med når du kjøper telefonen. 

Skal du spille musikk eller ta mange bilder er dette et must. Minnekort koster ikke all verden, men utgjør uansett en ekstrautgift. 

Alt i alt er dette en mobiltelefon som glir godt inn i Sony Ericssons sortiment. Det er en funksjonell og rimelig kameramobil som best kan beskrives som oppfølger til suksessmodellen K750. At den har et lavere modellnummer betyr ikke at det er noen enklere modell. K550i har blant annet fått Edge.

 
Her kan du laste ned brukerhåndboken for K550i i norsk utgave .

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen