Er det slik vi vil se ut i framtiden? Det tror i hvert fall skaperne av Deus Ex: Human Revolution, hvor dette bildet er tatt fra.
Teknofil
Er det slik vi vil se ut i framtiden? Det tror i hvert fall skaperne av Deus Ex: Human Revolution, hvor dette bildet er tatt fra. (Bilde: Square Enix)

Cybathlon vil være OL for de med robot-proteser

Vil kåre både de beste maskinene og menneskene i 2016.

I 2016 vil et digert sportsarrangement gå av stabelen i Sveits, kalt Cybathlon.

Arrangementet er skapt av en koalisjon av robot-selskaper i Sveits og sponset av landets nasjonale senter for forskningskompetanse, og sies å være som «OL for de med proteser og andre hjelpemidler». 

Premier til både atlet og skapere

Cybathlon vil ha seks ulike grener atletene kan kjempe om seier i: Sykkelrace, beinrace, rullestolrace, eksoskjelettrace, armproteserace og datagrensesnittrace. Ikke akkurat vanlige sportsgrener, men i en konkurranse hvor både atleten og skaperne av robothjelpemidlet blir belønnet er det rom for mye kreativitet.

For i Cybathlon gjelder det ikke bare for atletene å være i god form, men også at det mekaniske hjelpemidlet er så effektivt som mulig. Med tanke på at hele arrangementet blir laget for å skape større engasjement rundt robotutviklingen i helsesektoren, kan vi trolig forvente oss mange spennende oppfinnelser.

— Reglene våre vil være så få som mulig, slik at de mest kreative teknologiene vil slå ut de mindre avanserte, vanlige variantene, står det på Cybathlons nettsider. 

Under kan du se en introduksjonsvideo til arrangementet: 

Proteser begynner å bli mer og mer avanserte: 
DARPA har laget en robotarm som kan føle »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen