CyanogenMod-telefonen lanseres på julaften
Teknofil
(Bilde: CyanogenMod, Shutterstock/164661122)

CyanogenMod-telefonen lanseres på julaften

Oppo N1 er et alternativ for de som vil ha «ren» Android.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Unike Oppo N1 kom i salg tidligere i desember, med roterbart kamera og Android på plass. Denne smarttelefonen skulle imidlertid dukke opp i en annen utgave også, nemlig med det alternative operativsystemet CyanogenMod på innsiden.

Nå er det klart at CyanogenMod-versjonen av Oppo N1 får lanseringsdato på selveste julaften, og en annen nyhet i den forbindelse er Googles godkjennelse av at telefonen og OS-et får tilgang til Google Play. Dette betyr at CyanogenMod-brukere med Oppo N1 får direkte adgang til de mangfoldige Android-appene, uten å måtte bruke alternative metoder.

Første gang

Oppo N1 markerer med andre ord den aller første gangen CyanogenMod har fått en slik godkjennelse fra den amerikanske IT-giganten, og dermed får de som er på jakt etter et mer åpent og skreddersybart operativsystem en enklere hverdag – samt et turkis deksel.

Mens den originale Oppo N1-modellen koster cirka 3700 kroner, er det ikke kjent hva CynaogenMod-varianten kommer til å koste. De tekniske spesifikasjonene er ellers de samme: Et Snapdragon 600-brikkesett, 2 GB RAM, 5,9 tommers skjerm i Full HD og et batteri på 3610 mAh.

Spennende planer:
CyanogenMod kan komme til TV »

(Kilder: Oppo / Twitter via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen