CXS600 - enorm ekstra regnekraft


ClearSpeed rapporteres å demonstrere CXS600 på High Performance Computing-messen i New York i begynnelsen av denne uken. Selskapets CXS600 dual-chip prosessorkort påstås å prestere svimlende 50 Gigaflops - noe som betyr 50 milliarder flyttallsberegninger pr. sekund.

Prosessorkortet passer inn i PCI-X-sporet på standard x86-servere og arbeidsstasjoner. Systemet er spesielt utviklet som en hjelpeprosessor med tanke på særlig regneintensive operasjoner.

ClearSpeeds CXS600 kan gjerne sammenlignes med et grafikkort, men tar seg altså av andre oppgaver. Ifølge uttalelser fra ClearSpeed vil ytelsen pr. Gigaflop slå knockout på alt annet i industrien.

En av de største fordelene med ClearSpeeds prosessorkort er at det følger med et bibliotek som gjør at man ikke trenger å skrive om applikasjoner for at de skal dra nytte av hjelpeprosessoren (eks. Mathematica og Mathlab).

Merk at dette er ikke en direkte konkurrent til Cell-prosessoren (som har lovet 256 Gigaflops), siden CXS600 kun opererer som en støtteprosessor i 64-bits modus.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen