CX65 på vei

Det er nærmere fire måneder siden Siemens først trakk sløret av den første telefonen i den nye 65-serien sin, CX65. Det er imidlertid først nå det ser ut som om den nye kameratelefonen begynner å nærme seg butikkhyllene.

CX65 retter seg på mange måter mot det samme segmentet som Sony Ericssons T610 og T630-modeller, og ligger dessuten i samme prisklasse med sin forventede utsalgspris på rundt 2500 kroner.

Telefonen har den beste skjermen vi har sett til nå i dette segmentet, med en oppløsning på 132x176 piksler. Det at skjermen også baserer seg på TFT-teknologi burde dessuten sikre et svært skarpt og klart bilde, slik det egner seg for en kameratelefon.

Den store skjermen burde også gjøre telefonen godt egnet til spilling. Siemens har dessuten valgt å implementere den nye 2.0-standarden av Java, som åpner for mer avanserte spill med 3D-effekter.

Et annet område der CX65 hamler opp med all konkurranse er på minnefronten. Med hele 11 MB minne burde telefonen kunne lagre anseelige mengder med spill, programmer og bilder. Dette får i høyeste grad de 2 MB med minne som T630 byr på til å blekne i forhold.

Kameraet til CX65 er også et stort skritt fremover. Siemens har nemlig fått på plass VGA-oppløsning, som gjør det mulig å ta bilder helt opp i 640x480 pikslers størrelse. Dette er tre ganger oppløsningen man får med de 352x288-pikslers kameraene man ser på de fleste kameratelefoner i denne prisklassen.

Bilder man har tatt kan redigeres med et vedlagt bilderedigerings-program. Ellers har telefonen støtte for å ta opp video i forholdsvis vanlig 128x96 pikslers oppløsning, med en bilderate på 12 bilder i sekundet.

CX65 kan imidlertid ikke sies å være helt overlegen sine svensk-japanske rivaler. Den mangler for eksempel Blåtann, som utelukker både trådløs synkronisering og bruk av trådløst headsett. Den integrerte infrarød-porten har selvsagt også sine muligheter, men er langt fra så fleksibel.

Telefonen kommer også noe til kort på batterilevetid, men har alt på det rene i forhold til de heller svake tallene mange kamskjells-telefoner nå til dags kan by på. En taletid på 5,5 timer og en standbytid på 250 timer må regnes som gode tall for en telefon som dette.

Vi har allerede lagt til CX65 i prisguiden. Her finner du flere bilder og spesifikasjoner, såvel som de prisene butikkene opererer med i dag. En sniktitt på telefonen er allerede lagt ut av Club-Siemens, og ellers kan den interesserte ta en titt på vår sniktitt på søstermodellen M65.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen