Cullen tilbake som Prime

Å være eller ikke være, det er spørsmålet. Cullen er stemmen bak Optimus Prime.
Å være eller ikke være, det er spørsmålet. Cullen er stemmen bak Optimus Prime.

The Reading Eagle har intervjuet Peter Cullen, som kan fortelle at åpningsdialogen og flere scener med Shia LaBeouf allerede er spilt inn av det nye kommende "Transformers"-filmen.

- Shia LaBeouf var selvfølgelig ikke til stede, jeg bare leste opp fra manus, fortalte Cullen til The Reading Eagle.

- Den enorme suksessen til den første filmen åpner for mer tid på lerretet for Optimus Prime. Det koster jo enormt mye å gjøre alle disse robotkarakterene på grunn av tusenvis av bevegelige deler.

Vietnam-veteran som forbilde

Peter Cullen har etter eget utsagn ikke oversikten over hvor mange stemmer han har gjort gjennom sin karriere. Men han anslår antallet til å ligge på omkring 100 ulike karakterer.

Blant disse finner vi en gremlin i "Gremlins" (1984), Zandar i tegnefilmene "G. I. Joe" (1985-1986), Predator i filmen med samme navn fra 1987 og ikke minst eselet Tussi i et utall Ole Brumm-tegnefilmer de siste tiårene. Men han er ikke i tvil om hvem som er favoritten.

- Optimus Prime er min favoritt fordi han er blitt så populær, og ikke minst på grunn av hvilken innvirkning rollefiguren har hatt på så mange mennesker, avslører Cullen. Han brukte sin egen bror som inspirasjonskilde for jobben.

Peter Cullen har gitt stemme til en rekke karakterer med en enorm spennvidde: Predator, Tussi, gremlins og ikke minst Optimus Prime.
Peter Cullen har gitt stemme til en rekke karakterer med en enorm spennvidde: Predator, Tussi, gremlins og ikke minst Optimus Prime.


- Min eldre bror, Larry, var min helt da jeg var yngre. Han kom ut for flere sterke opplevelser under krigstiden i Vietnam. Hans toneleie, hans fremtreden som leder og ikke minst hans kontroll imponerte meg og jeg brukte min brors syn på livet da jeg formet Optimus Prime.

Tvunget til audition

Til tross for at fansen krevde av Bay at Cullen skulle gjøre stemmen til den noble og fryktløse robotlederen, tvang Bay og Spielberg ham til å gjennomføre en audition.

LaBeouf og Optimus Prime i
LaBeouf og Optimus Prime i "TransFormers" fra 2007.

- Det var snakk om millioner av dollar. Det handler om folks liv og karriere, og studioet selv ønsket ikke å gjøre en eneste tabbe, slår Cullen fast til The Reading Eagle.

- Det var presset fra fansen som fikk meg inn. Om jeg var overrasket over å skulle gjøre audition? Jeg tror nok jeg var det, men jeg forstår. Det er en del av livet i Hollywood.

"Transformers" ble en enorm økonomisk suksess og sikret seg flere Oscar-nominasjoner. Og Cullen selv ser ikke bort fra at det kan bli en "Transformers 3".

- "Transformers 2" kommer til å bli en utrolig filmopplevelse. Jeg ser spenningen i ansiktene på de som er involvert og det generer en god porsjon spenning i meg også, avslutter Cullen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen