Slik ser hele pakka ut.
Teknofil
Slik ser hele pakka ut. (Bilde: Cue)

«Cue» vil være din personlige doktor

Sjekker om du er syk med en dråpe spytt.

Om du noen gang har kviet deg for å dra til legen eller til sykehuset, så er du nok langt fra alene. Dette problemet ønsker skaperne bak den lille dingsen Cue å løse, ved å la deg stille din egen diagnose hjemmefra.

Spytt, blod eller snørr

Her er alle de fem pinnne i uvalget.
Her er alle de fem pinnne i uvalget.Foto: Cue

Men hvordan i all verden skal dette gå til? Jo, ved hjelp av en liten hvit boks, en pinne og ditt eget spytt, blod eller snørr. Mange vil nok kanskje foretrekke det første så langt det lar seg gjøre. Konseptet er såre enkelt: smør en av disse substansene på pinnen, stikk pinnen inn i maskinen og sjekk smarttelefonen din for å få vite hva du lider eller ikke lider av.

Det finnes fem ulike ting du kan sjekke med pinnene: Testosteron-nivå, vitamin A-nivå, fertiliteten din, om du er betent og om du har influensa. Informasjonen blir sendt via bluetooth, og kommer så opp i en app i telefonen. 

Den medfølgnde appen viser deg statistitikkene og annen informasjon.
Den medfølgnde appen viser deg statistitikkene og annen informasjon.Foto: Cue

Disse pinnene er imidlertid ikke resirkulerbare, og virker bare én gang. Derfor må man kjøpe nye hver gang man skal teste seg. Å teste seg daglig er vel uansett noe de færreste av oss har tenkt til å gjøre, og en pakke med fem pinner koster da også omtrent 120 kroner. For de særegne influensa-pinnene må du ut med hele 180 kroner for skarve tre pinner.

Ikke tilgjengelig før om ett år

Det er en annen hake også. Cue er ikke godkjent av det amerikanske legeverket som et medisinsk verktøy enda, men dette vil ifølge selskapet selv skje i løpet av året. Dermed kan produktet være på markedet allerede til neste vår, selv om det ikke betyr at det nødvendigvis kommer hit til Norge.

Utsalgsprisen skal være på 199 dollar, men du kan allerede nå forhåndsbestille produktet til den nette sum av 99 dollar. Dette tilsvarer for øvrig et prishopp fra omtrent 600 til 1200 kroner.

Videoen til Cue gir deg en mer inngående beskrivelse:

Det finnes flere app-løsninger for å diagnosistisere sykdommer: 
Denne appen lar deg skanne deg for hudkreft! »

(Kilde: Cue, Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen