Crusoe-prosessor i 60% av alle bærbare fra ECS

ECS kan snart betraktes som jordmor og konseptutvikler av “desknote” PC-er. ECS var først ute på markedet med lanseringen av bærbare datamaskiner uten batteri. Selv om det har gitt portabilitet et treffsikkert slag i ansiktet, jubler markedet etter flere rimelige og komponentbaserte løsninger. Skulle det vise seg at ønsket om 600 000 solgte bærbare PC-er lar seg innfri, da vil det oppfattes fra ECS at forutsetningen for salgsåret 2003 er oppnådd.

I fjor var over 50 prosent av Desknote-serien basert på en C3-prosessor fra VIA. Men nå virker det som om ECS søker etter likevekt og velger prosessorkjerner fra Transmeta og Intel, fremfor VIA og AMD. Produsenter av maskinvarekomponenter oppgir til våre taiwanske kilder, at det søndre gliset fra Silicon Valley, i denne omgang hadde et bedre pristilbud til ECS. En viktig sekundær faktor til at ECS slo til mot Crusoe, ligger i at det er små ytelsesmessige forskjeller mellom Crusoe og C3. Derfor velger ECS å rekke ut en hand for å etablere kroppskontakt med Transmeta allerede fra første kvartal 2003.

En “bygg-selv” iBuddie

Buddie A980 fra ECS er prosessorkonsernets siste påfunn som et påskudd i segmentet av selvkonfigurerte datamaskiner. Til sammenligning med stasjonære datamaskiner, ønsker ECS å vie en modell som er mer folkekjær enn pre-konfigurerte seriemodeller. A980 er annengenerasjons bærbar PC i Desknote-serien men er ikke så overbevisende som ECS gir uttrykk for i siste pressemelding.

Under masten varierer prosessorer fra Intel Celeron til Pentium 4. A980 leveres med mellom 128 og 512MB RAM mens øvre minnekapasitet er 1GB. Skjermvalget består mellom standardene 14.1 tommers XGA, og 15 tommers XGA LCD-skjermer. Av optisk lagring følger en 8X DVD-spiller mens batterimodulen er stor og kommer som ekstern enhet. Integrert på hovedkortet er modem, nettverkskort (Ethernet) og et viktig lyspunkt må udiskutabelt bli de fire USB 2-portene. ECS opplyser at DVD-spilleren kan utveksles med en 24X kombinertspiller med avspillingsfunksjon for DVD og CD-brenning. Spesielt interesserte kan oppgradere grafikkortet til NVIDIAs GeForce4 440 Go. Det er mulig å montere mer grafikkminne hvis man skulle ha behov for det (maks 64MB).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen