Test

Crumpler Company Gigolo 9000

Fra tid til annen tester vi fotobagger, og som oftest er det svært populært blant leserne. Jakten på den perfekte fotobag er som alle vet håpløs, men de fleste med en aktiv fotohobby prøver stadig likevel.

Bagen vi ser på i dag er fra Crumpler, og vi takker ProfilData for velvillig utlån av testobjekt. Det dreier seg om en Crumpler Gigolo 9000, med plass for både fotoutstyr og en 13"-bærbar PC. Slike kombibager er vanlige i en rekke ulike utforminger, og vanligst er kanskje de ryggsekk-lignende, men med dages testbag har Crumpler forsøkt seg på en litt annen design.

Ytre sett er bagen ganske pen, og ser ikke spesielt ut som en fotobag i utgangspunktet, med mindre man allerede har en viss kjennskap til Crumpler, selvsagt. Dette er imidlertid ikke helt uten ulemper, for mer typiske fotobager kan tilby en del ytre lommer og festemekanismer uten at det går ut over designet. Foruten en stoffstripe på hver side kan ikke vår testbag tilby noe som helst av den typen.

Konklusjon:

Alt i alt synes vi Crumpler Gigolo 9000 er noe av det beste vi hittil har sett av typen, men at Crumpler har lagt litt for mye vekt på ytre utseendet, for vi finner en helt annen fleksibilitet og prakisk tenkning på innsiden enn det bagens utside kan by på. Utenpå mangler bagen en del praktiske muligheter vi gjerne skulle sett, som flere smålommer og festemuligheter, samt muligheter til å skreddersy sekken etter egne behov. Inni, derimot, er mulighetene mange, og omtanken er god. Hovedrommet har flusst av fiffige og smarte løsninger som gir langt mer enn de tar. Her ligger fotoutstyret ditt godt, og en stresstest på verdens største fotomesse blottla ingen store problemer.

Noen fotobag for den hardbarka fotojournalisten er dette dog neppe, men for entusiaster og hobbyister som har behov for å ha med seg både laptop og speilrefleks med litt optikk og annet ekstrautsyr inn til siviliserte strøk, kan den egne seg godt. Vi synes at prisen i likhet med selve bagen er en tanke stiv, men Crumplers livstidsgaranti tatt i betraktning er det ikke så veldig ille, siden den sannsynligvis da vil vare lengre enn du gjør selv.

Oppsummering:


Solid og slitesterk
Bærestroppen er for stiv og lite fleksibel
Beste skilleveggene vi har sett
Få festemuligheter på utsiden
Fleksibelt hovedrom med mange muligheter
Ingen utvendige lommer
Innebygget regntrekk
Utsiden er ikke like praktisk som innsiden
Løsning som hindrer at sekken sklir frem under sykling etc
Stivt ytre skall gjør det vansleig å fylle bagen

Les mer og se flere bilder på Akam.no

Les også: Test: Tamrac Velocity 9x Pro Sling Pack

Les også: Guide: Hvorfor har kameravesken feil størrelse?

Crumpler Company Gigolo 9000   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen