Test

Crumpler Company Gigolo 9000

Fra tid til annen tester vi fotobagger, og som oftest er det svært populært blant leserne. Jakten på den perfekte fotobag er som alle vet håpløs, men de fleste med en aktiv fotohobby prøver stadig likevel.

Bagen vi ser på i dag er fra Crumpler, og vi takker ProfilData for velvillig utlån av testobjekt. Det dreier seg om en Crumpler Gigolo 9000, med plass for både fotoutstyr og en 13"-bærbar PC. Slike kombibager er vanlige i en rekke ulike utforminger, og vanligst er kanskje de ryggsekk-lignende, men med dages testbag har Crumpler forsøkt seg på en litt annen design, og vi skal se om den funker.

Ytre sett er bagen ganske pen, og ser ikke spesielt ut som en fotobag i utgangspunktet, med mindre man allerede har en viss kjennskap til Crumpler, selvsagt. Dette er imidlertid ikke helt uten ulemper, for mer typiske fotobager kan tilby en del ytre lommer og festemekanismer uten at det går ut over designet. Foruten en stoffstripe på hver side (se bilde til høyre) kan ikke vår testbag tilby noe som helst av den typen.

Feste for trepunktsselen.
Feste for trepunktsselen.

Bagen har imidlertid noen ytre lommer i tillegg, men disse brukes til ulike spesielle ting og er ikke egnet til generell bruk. For eksempel finnes det to små lommer på baksiden, uten lukkemekanisme, men det er fordi det er her festene til trepunktsselen bor når de ikke er i bruk. Mer om denne senere.

I tillegg finnes det en lomme på baksiden, hvor regntrekket hører hjemme. Denne har glidelåsen nederst og er dermed ikke spesielt nyttig til andre ting, men det gjør ikke så mye, siden den er mellom kroppen og laptop-lommen. Små gjenstander her han lett gi punktskader i skjermen, så at denne lommen ikke egner seg til annet bruk gjør i og for seg ingen ting.

Regntrekket, med navlestrengen til lommen hvor det hører hjemme.
Regntrekket, med navlestrengen til lommen hvor det hører hjemme.

Regntrekket er for øvrig festet til resten av bagen med en slags "navlestreng" som gjør at det ikke mistes så lett. I tillegg blir det takket være denne enklere å huske riktig måte å ta trekket på bagen, siden strengen er for kort til en del av de uriktige alternativene. Trekket er for øvrig ikke spesielt tilgivende for feilpåtrekking, siden det er akkurat så vidt stort nok, og det vil ofte føles omtrent som å tre en fotball inn i et pølseskinn hvis man gjør det feil. Når det først er på, fungerer regntrekket fint, og det er forholdsvis enkelt å åpne om man skal ta bilder i regnet. Det er festet med to borrelåsbiter i hvert hjørne på fronten.

Selve bærestroppen er i og for seg OK. Den er bred, og fordeler dermed vekten godt over et større område, og i tillegg har den en flyttbar enhet som beskytter skulderen. Den er laget av samme stoff som resten av bagen på utsiden, men på siden inn mot skulderen er den glatt og stoppet med et neopren-lignende stoff. Denne er en av de bedre vi har sett, og vi er godt fornøyd med den.

Der vi imidlertid støter på problemer er når vi bokstavlig talt ser på fleksibiliteten i bærestroppen. Den er alt for stiv, og kommer derfor i veien dersom man skal justere lengden på den. Den er ustyrt med en svær plastspenne som er sydd fast i resten av bagen og som tydeligvis er ment å gjøre justering av bærestroppen enkelt, men på grunn av at stroppen er så stiv som den er, og fordi det ikke er noe sted for enden av den stive stroppen å gå, blir det et spørsmål om pest eller kolera. Enten vil enden stikke ut i alle retninger og være i veien og til irritasjon, eller så vil den ikke være like fleksibel som intensjonen tydeligvis var. Her vil vi på det sterkeste anbefale Crumpler i fremtiden å benytte en mykere stropp - det vil gå helt fint uten å gå vesentlig ned i bruddstyrke - og modifisere justeringsmekanismen slik at den blir mer fleksibel.

Heldigvis kan bærestroppen tas helt av, slik at man om man ønsker det også lett kan fjerne eller erstatte skulderbeskytteren. Det samme gjelder trepunktsfestet på bærestroppen. Det er essensielt en liten ekstrastropp som hindrer at bagen sklir fremover dersom man sitter fremoverlent, for eksempel på en sykkel. Den har fester på begge sider av bagen, som nevnt, men bruker bare ett av gangen. Årsaken til at det er to fester er at man skal kunne selv velge hvilken side man ønsker å bruke.

neste side ser vi på innsiden.

Crumpler Gigolo 9000

Crumpler Company Gigolo 9000

Crumpler Gigolo 9000   Les mer »

Crumpler Company Gigolo 9000   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen