Crucials nye M4 i mSATA-formatet.
Crucials nye M4 i mSATA-formatet. (Bilde: Micron)

Crucials populære SSD kommer i miniformat

Skal smette rett inn i ultrabooker.

Crucials SSD-er i m4-serien er blant de mest populære her til lands. De byr på god og stabil ytelse uansett hvilken oppgave de må ta unna, noe som er grunnen til at de har fått en rekke gode skussmål rundt om i verden.

Tidligere i år gikk de 2,5 tommer store SSD-ene gjennom en skikkelig slankekur, for å passe i alle bærbare maskiner som støtter formatet. Nå annonserer Crucial at de har tatt ytterligere grep for at modellen skal passe i så mange bærbare maskiner som mulig. Crucial m4 kommer nemlig nå i mSATA-formatet.

Tilpasser seg ultrabookene

Den lille rakkeren kommer med kapasiteter på 32 GB, 64 GB, 128 GB, og 256 GB. Siden SSD-en nå er mer kompakt enn før vil spesifikasjonene endres noe, men det skal fortsatt være snakk om en kvass modell. Den eneste ytelsespesifikasjonen selskapet oppgir, er at ytelsen ved sekvensiell lesing skal «ligge opp mot 500 MB/s».

I en pressemelding sier Crucial at de har valgt mSATA-formatet for å tilpasse seg den raske veksten av ultrabook-maskiner. Der er det lite med plass, og de modellene som ikke benytter en proprietær løsning, bruker mSATA.

Intels nye hovedkort for stasjonære maskiner har også en egen mSATA-port innebygget. Plugger du inn en SSD som m4 der, kan du sette opp en egen SSD-cache-løsning, som vil bedre ytelsen til maskinen din betraktelig.

Cricial m4 mSATA er basert på SATA 6 Gbit/s-grensesnittet, og bygger på Marvells 9174-kontroller. Det er denne som er selve hjernen til SSD-en, og tar seg av all datastyring. Dataene lagres på synkront MLC-minne fra Micron.

SSD-en er allerede tilgjengelig her i Norge. Modellene på 32 GB, 64 GB, 128 GB, og 256 GB koster henholdsvis 420 kroner, 580 kroner, 930 kroner og 1700 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen