CrossfireX for bærbare

Mobility Radeon HD 3800
Mobility Radeon HD 3800

AMD har lansert et knippe noe grafikkløsninger og -teknologier på Computex, inkludert Mobility Radeon HD 3800, XGP og Powerxpress.

Radeon HD 3800 er AMDs nye toppmodell for bærbare PC-er, og den første grafikkløsningen for bærbare med CrossfireX-støtte.

Fokuset ligger mer på ytelsessiden, men energieffektiviteten skal være forbedret, takket være 55 nm produksjonsteknikk. Ellers kommer Mobility Radeon HD 3800 med 256-bit GDDR3-minne og støtter DirectX 10.1.

Ekstern grafikk

XGP-taggen i ATI XPG står for "External Graphics Platform" og bruker PCIe 2.0 å kommunisere med en ekstern grafikk-enhet. AMD har uttalt at den er optimal for bruk sammen med AMD Turion X2 Ultra – også kjent som "Puma"-plattformen.

Bytte mellom integrert og dedikert

AMD har også annonsert Powerxpress, som er en variant av Hybrid Graphics Technology. Denne teknologien gjør at bærbar-brukere enkelt kan skifte mellom dedikert og integrert grafikk uten å starte maskinen på nytt. Dette er spesielt nyttig dersom man vil optimalisere for ytelse (med Radeon HD 3400) eller batterilevetid (med AMD M780G / Radeon HD3200).

Blant produsenter som har annonsert at de kommer med maskiner med Radeon Mobility HD 3800, finner vi Acer, Asus og MSI.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen