CrossFire på i955X-hovedkort


ATI CrossFire-oppsett

CrossFire er ATIs svar på Nvidias SLI-teknologi - med andre ord: multi-VPU. Ifølge Digitimes skal taiwanske hovedkortprodusenter ha røpet at et nytt Intel-brikkesett vil komme med CrossFire-støtte i løpet av neste måned.

CrossFire bruker master/slave-teknikk der master-kortet må være merket "CrossFire Edition". Fordelen med CrossFire fremfor Nvidia SLI er at det fungerer i alle spill fordi alle forespørsler går til ett grensesnitt som vanlig. Forskjellen er at master-kortet fordeler oppgavene videre slik at ytelsen nærmest kan dobles.

Som slave-kort må man benytte et grafikkort i samme serie som master-kortet, men dette trenger ikke være merket "CrossFire Edition".

Intel, Asus og Gigabyte skal visstnok samarbeide for å introdusere kombinasjonen CrossFire/i955X på markedet i løpet av nær fremtid. Man skal merke seg at ingen offisielle uttalelser foreligger fra de nevnte partene.

Ifølge Digitimes kommer slike hovedkort i salg i løpet av august.

ATI kommer etter hvert til å introdusere to nye brikkesett med støtte for CrossFire. RD400 utvikles for Intel-plattformen, mens AMD-versjonen navngis RD480.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen