Crossfire begrenset til 1600x1200@60 Hz?


Det er nettstedet the Inquirer som bringer denne saken frem i lyset. For at Crossfire skal fungere trenger man et master-kort og et slave-kort. Slavekortet kan være tradisjonelle kort fra ATI, mens master-kortet er noe annerledes utformet. Blant det som er annerledes med et master-kort er en SiI 1161-brikke som skal samkjøre informasjonen fra de to kortene.

Denne brikken opererer på 165 MHz, noe som blir litt snaut dersom man skal kjøre på høye oppløsninger med god oppdateringsfrekvens. 60 Hz på 1600x1200 på en CRT-skjerm er ikke spesielt optimalt. For brukere av LCD-skjermer er ikke dette noe stort problem, men for brukere av CRT-skjermer kan dette bli et meget irriterende problem.

Hvis ATI skulle benyttet en brikke som greide høye nok oppdateringsfrekvenser hadde man måttet benytte en egen brikke også på slave-kortet. Dette var tydligvis ikke et alternativ, med det resultatet at gamere med CRT-skjermer og høy oppløsning ikke vil bli spesielt glade. Noe av poenget med Crossfire er nettopp gaming med høye oppløsninger, og vi vet vel alle hva slags skjermer som er best til spill?

Dette problemet er noe som trolig vil fikses på en enkel måte med neste generasjon grafikkbrikker som baserer seg på R520.

Diskusjonen er allerede startet i vårt forum.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen