C750e er et lite hodesett med god lyd.
Test
C750e er et lite hodesett med god lyd. (Bilde: Einar Eriksen)

Cresyn C750e

Cresyn C705e

Frekvenser: 8 - 27 000 Hz
Impedans:
24 ohm
Følsomhet:
97 dB/mW
Ledningslengde:
1,2 meter
Plugg:
3,5 millimeters minijack
Vekt:
4 gram
Mål:
4,3 x 6,3 millimeter

Pris: 500 kroner (veiledende)

Cresyn C705e

Frekvenser: 8 - 27 000 Hz
Impedans:
24 ohm
Følsomhet:
97 dB/mW
Ledningslengde:
1,2 meter
Plugg:
3,5 millimeters minijack
Vekt:
4 gram
Mål:
4,3 x 6,3 millimeter

Pris: 500 kroner (veiledende)
En minijackplugg sørger for at du kan bruke ørepluggene både i PC-en og i MP3-spilleren. (Alle foto: Einar Eriksen)
En minijackplugg sørger for at du kan bruke ørepluggene både i PC-en og i MP3-spilleren. (Alle foto: Einar Eriksen)
Det er ikke noe problem å koble ørepluggene til en mobil med 3,5 millimeters hodesettutgang.
Det er ikke noe problem å koble ørepluggene til en mobil med 3,5 millimeters hodesettutgang.
Ørepluggene sitter behagelig i øregangen.
Ørepluggene sitter behagelig i øregangen.

Cresyn er kanskje ukjent for mange av oss, men det sørkoreanske selskapet har laget hodesett helt siden 1981. Nå har vi fått et sett øreplugger på testbenken, som kommer til Norge til en veiledende pris på 500 kroner: Cresyn C750e.

Selve ørepluggene er av typen som stappes inn i øregangen, og er isolert med gummi. På denne måten kan all lyden overføres rett inn i øret, og nesten ingen lyd lekker ut samtidig som støyen holdes ute.

Ørepluggene er svært behagelig på ørene, og du kan ha det i ørene i mange timer uten at det blir ubehagelig. Øreplugger som dette er også det beste alternativet dersom du skal trene, fordi det sitter som støpt og ikke blir vått av svette midt i treningsøkten. Det kan imidlertid bli litt klamt i øregangene i lengden.

Med i pakken får du øreplugger i tre forskjellige størrelser, slik at de bør passe ethvert øre. Ledningen er 1,2 meter lang, og kan dermed fint rekke både ned i sekken og bukselomma.

Designen er det ingenting å si på. Det som stikker ut av ørene dine er bare en liten "pinne" som går over i ledningen. Denne pinna er i i svart pianolakk med detaljer i kromfarge, og kan beskrives som minimalistisk og ikke for jålete.

Gummien sørger for god lydisolasjon.
Gummien sørger for god lydisolasjon.

God lydisolering

Når vi tar på oss C750e, merker vi med én gang at all lyd rundt oss blir isolert ute. Dette er kanskje et problem om du er i et bymiljø der du faktisk trenger å høre at sykkelen bak deg ringer febrilsk med klokka for å komme forbi, eller at en bil kommer i god fart mot gangfeltet du skal krysse. På en annen side slipper du å høre trafikkstøy og bygningsarbeid når du spaserer til jobb.

En annen fordel med denne lydisolasjonen, er at det blir lettere for ørepluggene å gjengi bass. Den lavfrekvente lyden er nemlig den som lettest lekker ut, og dermed må andre type hodesett lage mye bass for å få basslyden helt inn i øret ditt.

Det hele gjør C750e vanvittig lettdrevet, samtidig som ørepluggene leverer gromlyd. Du kan stikke den inn i alt av mobiler eller mp3-spillere uten at forsterkeren blir for svak for ørepluggene. En annen fordel er at mobilen eller MP3-spilleren bruker lite strøm.

Detaljrik lyd

Lyden i C750e er svært god. Den leverer et bredt lydbilde, og basstromma overdøver ikke bassgitaren eller kontrabassen slik lettdrevne hodesett ofte sliter med. Lyder med høyere frekvenser blir heller ikke for fremtredende, og et symbalslag overdøver ikke hele lydbildet slik som det gjør i billige hodesett. Balansen høres rett og slett veldig riktig ut, og du kan stille lyden svært høyt uten at dette ødelegges.

I testperioden hørte vi mye på både streng-, brass- og treblåsinstrumenter, og ørepluggene må sies å levere godt på alle områder. En god detaljrikdom gjør at instrumentene virker svært naturtro. Kjennetegn i vokalene forsvinner heller ikke i ørepluggene.

Sliter litt med mye bass

Når det kommer til bassen i C750e, er det ikke sikkert alle er like fornøyde. Den spiller lave frekvenser på en lekende lett måte, noe du setter pris på når kontrabassen komper en jazzartist, men når bassmusikk blir for utfordrende blir ørepluggene rett og slett for svak.

Dersom du liker å kjøre volumet opp til rock og metall, er det nemlig ikke alltid ørepluggene leverer nok bass uten at lyden vrenges. På generell basis gir ørepluggene en god lyd, men i høydepunkter der bassen er ment å gi deg frysning på ryggen, gir den deg egentlig bare et skjevt blikk av misnøye.

Dette er heldigvis svært sjeldent, og du merker bare problemet dersom du virkelig skal spille ørene av deg med rock, metall eller hip-hop.

Konklusjon

C750e er behagelig å ha i ørene, og designen er også enkel og grei. Ørepluggene egner seg fint til joggeturen.

Vi setter ekstra pris på at ørepluggene isolerer lyden svært godt, slik at andre slipper å høre musikken din og du slipper å høre støyen rundt deg.

Når du jogger er lydkvaliteten kanskje ikke så veldig viktig, men C750e egner seg også for deg som skal sitte stille og virkelig høre på musikken. Lydkvaliteten er svært god, og ørepluggene fremstiller alle typer lyder på en god måte.

Det eneste ørepluggene sliter med, er mye bass. Her egner eksempelvis Bose In-ear seg bedre, men koster til gjengjeld mer.

Prisen på C750e er nemlig på ganske så hyggelige 500 kroner. For disse pengene får du like god lyd som i mye dyrere hodesett. Hemmeligheten er den gode lydisolasjonen og den korte avstanden til øregangen din. Da trenger nemlig ikke hodesettet være så kraftig for å fremstille god lyd.

Cresyn C750e

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen