Creative X-Fi får konkurranse?

Asus Xonar D2X
Asus Xonar D2X
Klikk for større bilde

Cebit-messen viste Asus frem sitt nye lydkort, Xonar D2. Kortet er basert på en lydbrikke av foreløpig ukjent type - men er trolig produsert av enten C-Media eller ADI.

En spesiell egenskap ved kortet er at det inneholder en ekstra lydprosessor, som muliggjør ripping av lydfiler, f.eks. MP3 og WMA. Trikset kalles "Analogue Loopback Transformation" - og styrer rett og slett lyden fra de analoge utgangene til en ekstra lydprosessor som kan gjøre opptak av lydstrømmen.

Vi antar at Asus må være svært forsiktige med markedsføringen av denne rippe-funksjonen - for ikke å få RIAA og kompani på nakken. Dersom Asus f.eks. fremhever at kortet kan omgå kopibeskyttelse på musikkfiler kjøpt over nettet, vil det raskt hagle inn med advokatbrev til selskapet.

Blant spesifikasjonene finner vi ellers 118 dB signal-til-støy-forhold (115 dB ved opptak), full dupleks med 192 kHz 24-bit, Dolby Digital og DTS. Med hensikt støttes ikke EAX - Asus oppfordrer heller spillutviklerne til å bygge inn støtte for Dolby og DTS i spillene sine.

Kortet blir i første omgang tilgjengelig i PCI-versjon (D2), men vil komme i en versjon med PCIe x1-grensesnitt (D2X) senere. Asus har som mål å levere 500 000 eksemplarer i løpet av 2007.

Produktene er ventet å komme i salg om kort tid. Prisen er foreløpig ikke bekreftet, men trolig havner den i samme klasse som Creative X-Fi Extreme Gamer.

(Kilder: Digitimes, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen