Creative viste PCIe-lydkort

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Creatives X-Fi PCIe-lydkort
(Bilde: PCWatch)

Merkelig nok finnes det enda ikke frittstående PCIe-baserte lydkort for forbrukermarkedet i salg. Dette til tross for at det snart er tre år siden PCI Express-standarden ble introdusert i PC-segmentet.

Creative har tidligere uttalt at PCIe-bussen egner seg dårlig for lydkort - en forklaring som virker heller tynn. Nøyaktig hvorfor ingen har introdusert PCIe-baserte lydkort tidligere er ukjent, men faktum er at den gode gamle PCI-bussen tilbyr mer enn nok båndbredde for lydkort.

Tekniske problemer relatert til det å få lydkortene til å kommunisere over PCIe-bussen kan også være en forklaring, selv om produsentene nå har hatt god tid på seg på å løse problemene. Som vi husker var det også enkelte problemer med å få de første skjermkortene basert på PCIe til å fungere problemfritt.

Det kan også være snakk om kostnader, og så lenge markedet ikke krever PCIe-baserte lydkort, har ikke produsentene sett noen god grunn til å legge om produksjonen til PCIe-kort.

X-Fi med PCIe
Nå ser det imidlertid ut til å bli en forandring. Creative har nemlig vist frem et X-Fi-kort med PCIe x1-kontakt på CES. Kortet er utstyrt med en liten X-Fi-brikke, har S/PDIF-tilkoplinger og fem analoge tilkoplinger for 7.1-oppsett.

Mangelen på fysisk minne henspeiler på at dette er et lydkort i den litt rimeligere enden av skalaen. Det bekreftes bare delvis av den veiledende prisen, som visstnok skal være satt til USD 129. Det betyr trolig en pris oppunder tusenlappen her til lands.

Det er foreløpig ukjent når kortet kommer i salg.

(Kilder: X-bit labs, Softpedia, PC Watch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen