Test Sound Blaster Wireless

Creative Wireless Receiver: Trådløs overføring via Bluetooth (Bilde: Produsenten)

Creative Sound Blaster Wireless


Spesifikasjoner
• USB-dongle (sender) og mottagerboks
• Bluetooth-basert lydoverføring (2,4 GHz-båndet)
• Kan streame alt av lyd, inkl. Spotify
• Rekkevidde inntil 30 meter
• Fjernkontroll inkludert
• Utganger: 3,5 mm minijack og RCA
• Effektforbruk 5 watt
• Krever Windows eller Mac OS X
• Pris: Fra ca 1050 kroner

Tanken om å overføre lyd trådløst fra datamaskinen til stereoen i stua er langt fra ny. Tilbake i 2007 kikket undertegnede på en slik løsning fra Abit, som benyttet seg av det trådløse nettet til å streame lyden til andre enheter.

Men mange var mye tidligere ute enn Abit med et sånt type produkt også, f.eks. Squeezebox. Fordelen med Abits løsning var imidlertid enkelheten, og ikke minst en overkommelig pris.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Men også Creative har lenge hatt produkter av denne typen i stallen. I 2004 lanserte selskapet et produkt ved navn Sound Blaster Wireless Music, ikke helt ulikt navnet på dagens testprodukt.

Nå er Creative på banen med et lignende produkt, som bytter ut WLAN til fordel for Bluetooth. Det betyr at du ikke behøver å ha noe trådløst nett for å overføre lyden trådløst.

Sound Blaster Wireless Music System (også kjent som Creative Wireless Receiver) består av en USB-basert sender (dongle) som puttes i datamaskinen og en mottakerdel som plasseres ved den enheten som skal motta lydstrømmen – typisk et stereoanlegg. Denne senderen fungerer som et lydkort, og sender ut alt som produseres av lyd på datamaskinen via Bluetooth-tilkoblingen.

Bluetooth-senderen
Bluetooth-senderen

Senderen, eller lyddonglen, inneholder en X-Fi-lydkrets, som lar deg skru på X-Fi CMSS-3D X-Fi Crystalizer dersom du skulle ønske det. I tillegg har den linje-/hodetelefonutgang og inngang for mikrofon. Senderen er såpass bred og tykk at den vil okkupere USB-plassen også ved siden av, f.eks. om du plugger den i en bærbar PC.

Mottageren har skuffende nok kun analoge utganger – 3,5 mm minijack og RCA/phono. Til denne prisen hadde vi forventet minst én digitalutgang av et eller annet slag.

Det er mulig å kjøpe flere mottagere separat, og prisen er rundt >700 kroner per stykk. Opp til fire mottagere kan brukes i samme system.

Den medfølgende fjernkontrollen
Den medfølgende fjernkontrollen

Med i pakken finner vi også en fjernkontroll, som inneholder mest nødvendige navigeringsknappene, i tillegg til mulighet til å skru av og på de nevnte X-Fi-egenskapene. Pusseklut er også vedlagt i pakken, samt en minijack til RCA-kabel, programvare-CD og installasjonsguide.

Takk til Creative som lånte oss produktet til test.

Creative Sound Blaster Wireless   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen