Creative planlegger designspiller

Creative holdt nylig en pressekonferanse for å vise fram nye produkter. Men selv om ingen mp3-spillere ble sluppet, kunne Creative Nordic sin produktsjef, Jan Hvidberg, røpe litt om produsentens framtidige planer på mp3-markedet:

– I løpet av de neste to månedene vil Creative vise fram en svært spennende designspiller. Jeg kan dessverre ikke gi ytterligere detaljer på dette tidspunket.

– Det svermet tidligere i vår rykter om en Creativespiller med navn Share. Spilleren skulle angivelig ha Wi-Fi og en trykkfølsom skjerm – kan du bekrefte eller avkreftet ryktene?

– Jeg kan avkrefte en lansering av en spiller ved navn Creative Share. Vi møtte på tekniske komplikasjoner under utviklingen av produktet, som førte til at prosjektet ble avbrutt.

– Kan vi framtidig forvente spillere fra Creative med funksjoner som Wi-Fi, trykkfølsom skjerm eller Bluetooth?

– Det kan jeg dessverre ikke si noe om.

Ikke flere harddisk-spillere

– Det har gått lang tid siden det har skjedd noe med Creative sine harddiskbaserte spillere. Planlegger dere noen oppfølgere til spillerne Zen Vision:M eller Zen Vision:W?

– Creative har valgt å framtidig kun satse på flashbasert lagring, og det vil av samme grunn ikke komme noen nye harddiskbaserte spillere fra Creative.

Nyhet med Wi-Fi?

Creatives planlagte ”spennende designspiller” kan vise seg å ha sammenheng med de nyeste ryktene om en spiller ved navn Zen X-Fi. X-Fi står for Xtreme Fidelity, og er navnet på Creatives allerede innarbeidede lydforbedringsteknologi.

Zen X-Fi skal angivelig ha en formfaktor nært beslektet Zen, men med en bakside av metall, og i et bredt fargeutvalg. Videre skal den fås med 8, 16 og 32 GB internminne, og med mulighet for å utvide minnet med et SD-kort.

Ryktespilleren skal også være utstyrt med Wi-Fi, som for eksempel kan gi mulighet for å kjøpe musikk direkte til spilleren eller til å dele filer med tilsvarende spillere.

Et annet rykte sier at Creative planlegger en oppfølger til Zen V – denne skal være en enklere spiller enn Zen, med mindre skjerm og form.

Foreløpig er ingen ting bekreftet fra Creative sin side, og ryktene bør dermed tas med en klype salt, da de kan vise seg å ha rot i alt annet enn virkeligheten. Det blir uansett spennende å se hva Creative kommer opp med i løpet av sommermånedene.

(Kilde: Creative, epizenter)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen