Creative: PCIe egner seg dårlig


X-Fi: Neppe med PCIe med det første

Stadig flere blir eiere av hovedkort med støtte for PCI Express (PCIe). Som kjent tilbyr PCIe-bussen betydelig bedre ytelse enn PCI-bussen, iallfall i teorien. Dermed skulle man tro at produsenter som Creative også vil tilby PCIe-baserte produkter, men den gang ei.

Ifølge visepresident for lydprodukter Steve Erickson hos Creative, har man funnet ut at PCIe-bussen egner seg dårlig for overføring av lydsignaler. Nærmere bestemt har Creative oppdaget at PCIe-bussen yter fire ganger dårligere enn PCI-bussen i forbindelse med slikt bruk.

PCIe-bussen er konstruert med tanke på overføring av store mengder data, mens lydkort kun sender små mengder data. Det blir snakk om store mengder "overhead". Indirekte kan det Creative sier tolkes som at PCIe-bussen har høyere responstid (latency) enn PCI-bussen.

Creative er nødt til å gå tilbake til tegnebordet og forsøke å overkomme problemene relatert til bruk av PCIe-bussen. Det betyr at vi neppe vil se noen PCIe-utgaver av Creatives X-Fi-kort med det aller første.

(Kilde: Guru3D)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen