Illustrasjonsfoto: Vi vet ikke hvordan Zii Mediebook ser ut, men Creative Zii Egg (over) blir en nær slektning

Creative inntar e-bokleser-markedet

Creative skal ha overrasket alle på sin årlige generalforsamling ved å vise frem planer for en kommende e-bokleser. Produktet har fått navnet Zii Mediabook og er foreløpig på utviklingsstadiet.

Zii Mediabook omtales som en blanding mellom en e-bokleser og en tablet. Blant ingrediensene finner vi fargeskjerm, tekst til tale-funksjonalitet, Wi-Fi og SD-kortleser. Enheten kan surfe på nettet, spille av videoer og selvsagt vise frem bilder og tekst.

Høyst trolig er Zii Mediabook basert på variant Creatives egen Zii Plaszma-plattform. Det betyr at OS-et er enten Plaszma OS eller Google Android.

I samtaler med mediepartnere

Creative er visstnok i samtaler med flere internasjonale og nasjonale medier om leveranser av innhold til enheten. Det er ikke kjent i hvilken form innholdet er tenkt levert, eller hvordan forretningsmodellen blir.

Videoen nedenfor skal gi noen hint om hvordan Creative ser for seg grensesnittet til Zii Mediabook:

Det brygger opp til kamp

En rekke aktører planlegger å lansere nye e-boklesere og/eller tablet-lignende maskiner i tiden fremover. De mest spennende og etterlengtede kommer kanskje fra Microsoft og Apple, men også Barnes & Nobles Nook har fanget manges interesse.

Vi må også nevne Nokias lille booklet-PC. Den nærmer seg riktig nok mer den tradisjonelle PC-verdenen, men likevel er et spennende produkt i denne sammenhengen, bl.a. grunnet lang batterilevetid.

Det er heller ingen grunn til å tro at et produkt som Kindle vil stå på stedet hvil fremover. Neste år kommer en modell med større skjerm, og selv om fargeskjerm foreløpig ikke er bekreftet, er det liten tvil om at dette vil komme.

Og når disse produktene kan gjøres syltynne og bøybare begynner det å bli enda mer interessant.

(Kilder: Epizenter, Engadget, Engadget #2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen