Test
Creative Gigaworks T3: 2.1-sett som både ser bra ut og låter bra (Alle foto: Audiovisuelt.no)

Creative Gigaworks T3

FAKTA: Creative Gigaworks T3
• 2.1-kanals anlegg med innebygde forsterkere
• Satelitter: 2" fullfrekvens (15 watt/8 ohm)
• Subwoofer: 6,5", 2 x passive 6,5"-membraner (50 watt/8 ohm)
• Nominell effekt (RMS): 80 watt
• Oppgitt frekvensområde: 30 - 20000 Hz
• Volumkontroll med hodesettutgang og linje-inn
• Low Standby Power-teknologi
• Pris: Fra ca 1800 kroner

Gigaworks T3 ble lansert helt tilbake på høstparten i 2008, men er like aktuell den dag i dag. Dette er Creatives mest påkostede 2.1-sett, noe som også reflekteres i prisen fra rundt 1800 kroner inkl. mva.

Vi har nylig testet et par 2.1-sett fra Sony og Altec Lansing, uten å bli veldig imponert. Ja, de har masse trøkk og bass, men det blir for udefinert og det blir rett og slett FOR mye bass. Og med knøttsmå mellomtoner som desperat prøver å holde følge med brumlebassen, blir totalresultatet gjerne så som så.

Creative til redningen?

Creative går heldigvis ikke i den samme fella med T3. Her er nemlig subwooferen utstyrt med regulering for bassnivået, som lar deg justere opp og ned bassen etter egne preferanser, i henhold til hvordan subwooferen er plassert m.m. I vårt tilfelle, med subwooferen plassert i et hjørne i rommet, ble laveste innstilling det eneste fornuftige.

Førsteinntrykket av T3-settet er ellers svært positivt. Byggekvaliteten virker å være god – selve stativet til satelittene er laget i metall, mens kabinettet ellers er i hardplast – men det føles likevel solid og forseggjort. Vekten per satelitt er 350 gram, noe som i kombinasjon med gummibelagte føtter gjør at de står støtt.

Satelittene er vinklet svakt oppover, noe som passer bra ved skrivebordsbruk. Dessverre sitter signalledingen fast i satelittene, men det er også helt vanlig i denne prisklassen. En artig detalj, som understreker at settet er er påkostet, er muligheten til å ta av beskyttelsesfilten foran satelittene.

Subwooferen virker også å ha god byggekvalitet, er kompakt, solid og veier inn på 6 kilo. Den er bygget etter noe Creative kaller SLAM Symmetrically Loaded Acoustic Module), som innebærer bruk av en aktiv og to passive høyttalermebraner. I T3-suben er hvert av disse på 6,5 tommer. Av tilkoblinger finner vi RCA/phono, og det er ingen digitalinnganger på settet.

Det hele er veldig smått og lekkert. Under opprigging måtte vi spørre oss om dette virkelig kunne låte særlig bra. Subwooferen måler nemlig bare ca 30 x 24 x 21 cm, mens satelittene er på 9 x 8 x 15 cm. Dermed tar settet opp lite av din verdifulle bord- og gulvplass.

Den kablede "fjernkontrollen" styrer volum og av/på. Volumkontrollen fungerer veldig bra, og lar deg trinnløst justere volum i nær sagt et uendelig antall steg. Et diskrét blått lys slås på når systemet er aktivt. Når volumet skrus helt ned slår systemet seg av.

Fjernkontrollen har minijack-utgang for hodetelefon og en minijack-linjeinngang for tilkobling av f.eks. MP3-spillere, og ligger svært stødig og godt på bordet takket være gummibehandlingen på undersiden. Vi skulle dog gjerne også hatt bassjustering fra fjernkontrollen.

Pakkens innhold

Sammen med satelittene, subwooferen og volumkontrollen får du strømkabel (adapter innebygget i subwooferen), minijack til RCA, minijack til miniack og en papirbasert manual/hurtigreferanse.

Takk til Creative som leverte Gigaworks T3 til test.

Creative GigaWorks T3   Les mer »

Beste priser

Forventet lagerdato 2 256,-
Forventet lagerdato 2 256,-
Ikke på lager 2 318,-

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen