Test

Creative DDTS-100

DDTS-100
Trykk på bildet for å forstørre

En dekoder gjør lite annet enn å oversette digitale signaler til analog surround, eller å mikse opp stereo eller surroundsignal til flere kanaler.

De siste årene har den skjerpede konkurransen mellom de store selskapene i medieindustrien gjort at man ikke har klart å bli enige om en standard. Slik er det også med surrounddekoding. I dag er det Dolby Digital og DTS, begge med ulike underformater, som gjelder. Oppbakket av hvert sitt mediekonsern finnes ofte begge formatene som hvert sitt lydspor på DVD-filmer.

Men noen ganger er det ikke plass på DVD-platen til to ulike surroundspor. Spesielt på sone-1-plater har det gjerne vært sånn at produsenter har levert plater med bare det ene formatet.

Mange dyrere DVD-spillere og surroundforsterkere har gode dekoderegenskaper innebygd, men ofte ikke alle de vanligeste formatene på en gang. DDTS-100 forstår begge språkene for surround, og prater samtidig alle underdialektene.

Testmetode
DDTS-100 ble testet med ulike tilkoblinger fra ulike PC-er og fra en DVD-spiller. Testhøyttalerne var Logitech Z-5500 5.1, satt til å omgå sin egen dekoder.

Enheten har vært på testbenken i ca. to uker, og i løpet av den perioden har vi hørt mye på musikk og sett filmer i ulike formater gjennom den.

Takk til Komplett.no for utlån av testobjektet.

Creative Decoder DDTS-100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen