TEST: Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Test Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Alt annet blir pysete

Creative imponerer med nytt lydkort.

Definitivt til spill

Jeg har rost Creative for å levere utrolig krystallklar lyd når vi spiller av musikk, men jeg vet det finnes personer der ute som sverger til langt bedre løsninger enn dette kortet. Creative ønsker å treffe spillerne med dette kortet, og det er derfor det er så utrolig bra til spill. Samtidig så leverer det varene når det gjelder musikk, men kanskje ikke for den mest hardbarka Hi-Fi-entusiasten.

Det store spørsmålet er fortsatt, er du egentlig nødt til å ha et eksternt lydkort når hovedkortprodusenter lager overkommelige integrerte? Svaret er nei, men som du går glipp av noe! Flere nyere spill er egentlig verdt en god audiovisuell opplevelse mens du spiller. Lydbildet er helt forandret for meg etter å ha testet Creative Sound Blaster Recon3D Professional.

I spill som Battlefield 3 er det for mange et ukjent lydbilde som gir deg en kald følelsen ned ryggen. La oss ikke ignorere de utrolig dyktige utviklerne ved å ikke utnytte spillet til det fulleste. Den innebygde høytalerforsterkeren er toppen av kransekaka. Funksjonen for alle andre lydkort til å høres pysete ut i forhold. Ikke helt overraskende sviktet Scout mode-funksjonen totalt, og ga ingen nevneverdig resultater.

Bra for bransjen

For bransjen er det veldig positivt at noen tar opp arven etter at eksterne lydkort ble ansett som overflødig, og for de som vet at de ønsker seg ekstern lydkort har det vært positivt med nye produkter. Spørsmålet er om Creative nok en gang skaper monopol, noe jeg tror de kan hvis de støtter utgivelsene sine med gode brukervennlige drivere. Det kommer an på hvorvidt produsenten har endret tankegang fra tidligere år, da de forlot forbrukerne sine med elendige drivere og løsninger på problemer.

Mange er skeptiske til dyre eksterne løsninger, og det med god grunn. Det er lenge siden det har vært et kort på markedet som har vært verdt prisen målt i kvalitet og ikke minst nødvendighet. Jeg mener kortet endelig har kommet, og forventer en lysere fremtid på lydkortfronten. Er du en av dem som investerer i bedre skjermkort og skjerm for å få mest mulig fordel, så er Creative Sound Blaster Recon3D Professional et nødvendig arsenal.


+ Krystallklar lyd i spill og musikk
+ Enkel og lett installering
+ Innebygd høytalerforsterker
+ God og brukervennlig program


- Medfølgende mikrofon er dårlig
- Stiv pris
- Ikke støtte for 7.1-surround

Creative SoundBlaster Recon3D Fatal1ty Pro

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen