TEST: Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Test Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Alt annet blir pysete

Creative imponerer med nytt lydkort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kjedelig som golf

Se for deg scenen fra Oslo-VM i fjor, da vår norske helt Petter Northug hånte svenskene, spesielt erkerival Marcus Hellner, foran et fullsatt Holmenkollen. Husker du fortsatt de elleville brølene da Northug skrenset ved mållinjen og så seg tilbake? Enda viktigere, husker du det adrenalinet du satt inne med da? Tenk deg nå at noen kommer borti fjernkontrollen og skrur på Viasat Golf, i det en eller annen slår ballen i vannet etterfulgt av sukket til et titalls personer som har dukket opp for å se på. En stor følelse av skuffelse brer over deg, gjør den ikke?

Inngangen på Recon3D
Inngangen på Recon3D

Den samme skuffelsen hadde jeg da jeg skulle gå fra Creative Sound Blaster Recon3D tilbake til det integrerte lydkortet. Alt jeg skulle gjøre var å forfriske minnet mitt om at det eksterne kortet var ekstremt bra til musikk. Forfriskelsen ble mildt sagt etterfulgt av stor skuffelse. Å høre Dire Straigts - Brother in Arms på hva nå hørtes ut som et lydkort fra forrige årtusen var ikke underholdende. Vil du ære Knopfler-brødrene på best mulig måte? Bruk Creative Sound Blaster Recon3D.

Poenget er at du aner ikke hva du går glipp av. Min personlige bærbar bruker et Realtek High Definition Audio-integrert lydkort. Det høres veldig greit ut, i hvert fall ikke noe jeg klager over. Jeg er redd lommeboken min kommer til å svi etter denne testen, for det føles bare kjedelig å gå tilbake til integrert. Creative Sound Blaster Recon3D har innebygd hodetelefonforsterker som gjør andre eksterne kort til pyser. Til og med forgjengeren, X-Fi Titanium virker kjedelig i forhold til dette.

Wow, det smalt

Å ta med Battlefield 3 som et relevant spill for testen er en selvfølge. Spillet er en vakker symfonisk utgave av krig, og med Recon3D så høres det vakrere ut en noen gang. Det som er interessant er hvordan lyder som på tidligere tester – da vi testet Qpad tastaturene – var så fjerne, nå får hele krigsopplevelsen til å høre ut som en symfoni. Et slikt visuelt pent spill fortjener å nytes audiovisuelt også. Det gjør det med dette lydkortet. Å få en tanksgranat skutt i husveggen ved siden av meg, har aldri gitt meg mer gåsehud enn nå.

Selv om Call of Duty: Modern Warfare 3 ikke er prist for å være det beste spillet rent teknisk og visuelt, så har Infinity Wards skapt et veldig heftig lydbildet. Ja, altså til de som har maskinvare til å høre det. Miljølydene i flerspiller-delen er av ypperste kvalitet, og fraser som "Enemy Predator Missle incoming" etterfulgt av et forferdelig hvin gir meg på samme måte gåsehuden som i Battlefield.

Sur mikrofon

Sammen med kortet medfølger det en mikrofon som i utgangspunktet virker veldig beleilig. Den kan plasseres hvor som helst på bordet, til å med til skjermen og har en lang kabel. Programmet som medfølger inneholder også en egen funksjon som heter CrystalVoice hvor man kan leke seg med mikrofoninnstillingene. Man kan skru på støyfilter, begrense hvor bredt mikrofonen skal fange opp og en morsom stemmeforvrenger.

Vel, det er ikke like gøy som det høres ut som. Greit nok at mikrofonen ikke er av beste slaget med alle funksjonene i CrystalVoice skrudd av, men at det høres enda verre ut med såkalte hjelpemidler skrudd på er et stort skuff. Det virker som Creative har gått for en veldig billig løsning her, og det høres surt og forskrudd ut.

CrystalVoice mikrofon
CrystalVoice mikrofon

En av funksjonene som var veldig skrytt opp av Creative er den mystiske Scout mode. I teorien skal denne kunne øke ulike lydnivåer slik at du skal høre fienden før han hører deg. Selvfølgelig måtte vi prøve ut dette. Jeg kan vel med en eneste gang poengtere at dette bare er en tullefunksjon og hjalp meg egentlig ingenting. Unødvendig oppstyr men folk faller sikkert for fristelsen.

Creative SoundBlaster Recon3D Fatal1ty Pro

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen