TEST: Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Test Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Alt annet blir pysete

Creative imponerer med nytt lydkort.

Lav prosessorbruk

På vår testmaskin fyrte vi opp RightMark for å teste CPU-forbruk av lydkortet. I henhold til at Creative skryter på seg at de fire kjernene tilhørende lydkortet skal avlaste maskinens prosessor for kraft. Når en ønsker å bruke ulike funksjoner i programvaren mens man spiller kraftkrevende spill som Battlefield 3, gjør det at komponenter som lydkort må holde en veldig lav profil. Resultatet ble veldig interessant.

Lav prosessorbruk
Lav prosessorbruk
Testmaskin

Hovedkort
Asus P8P67 LE
Prosessor
Intel Core i5 2500
Minne
Corsair Vengeance DDR3-1600 8 GB
Strømforsyning
Corsair CX 600W V2
Harddisk
Western Digital Caviar Black 1 TB 64MB
Skjermkort
Gainward GeForce GTX 550 Ti 1GB
Headset
Beyerdynamic DT-770

Lydkort er kanskje den komponenten hvor man er mest subjektiv i sine valg. Selv om lydkortet kommer med lovord om nyskapende teknologi, så er man nødt til å dømme etter å bruke sansene sine. Høres det bra ut, ja da er det som regel bra. Så enkelt er det med Creative Sound Blaster Fatal1ty Professional. Det finnes et bredt spekter med ulike meninger om selskapets lydkort, hvorvidt drivere og livslengde er noe å skryte av.

Creative Sound Blaster Recon3D Professional
Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Creative skuffer dog på et ganske kritisk punkt for mange. Kortet støtter kun 5.1-Surround og ikke 7.1, som kan være avgjørende om vedkommende ønsker seg nettopp dette kortet. Det er ikke helt klart for meg hvorfor Creative utelater en så populær teknologi, da det hadde vært mye bedre for både produsent og forbruker om kortet støttet 7.1-surround. Kanskje ser Creative for seg lansering av et nytt kort i samme klasse med nettopp 7.1 støtte.

Da jeg testet dette lydkortet ble jeg forbløffet over hvor godt lyden den leverte var. Lyden fra det integrerte lydkortet på samme maskin kan ikke måle seg på noen punkter. Dette er et viktig punkt i den evige debatten om hvorvidt man behøver et eksternt lydkort når man har et bra integrert.

Creative SoundBlaster Recon3D Fatal1ty Pro

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen