TEST: Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Test Creative Sound Blaster Recon3D Professional

Alt annet blir pysete

Creative imponerer med nytt lydkort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Flere år tilbake var det et selskap som hadde monopol på lydmarkedet, gjennom sin markedsledende EAX-teknologi. Selskapet, Creative, ga oss lydkort som blant annet Sound Blaster 16 og Audigy. Selskapets siste store skare var Creative X-Fi. Selv undertegnede husker med fryd sin første maskin med Audigy og en eller annen eldgammel versjon av Counter-Strike. Det var noe spesielt med Creative kort, deres kvalitet, finurlighet og de utrolig lokkende navnene på de ulike modellene. Det var kanskje grunnen til at selskapet skapte et stort monopol på begynnelsen av dette årtusenet.

Deres største konkurrent har de siste årene vært Asus' lydkortserie Xonar. Selv om de har kjempet om størst andel forbrukere, hadde de to selskapene forskjellig målgruppe. Xonar var hovedsakelig for Hi-Fi entusiastene, mens X-Fi var rettet mot spillere.

Problemet for Creative lå ikke i selve maskinvaren, men driverne som kom ut i etterkant. Tidligere har selskapet ødelagt relativt bra maskinvare med dårlig drivere. For Creative sin egen del så håper vi at selskapet har endret holdningen på nettopp dette punktet.

Teknologien i dag har kommet så langt at produsenter av hovedkort lanserer integrerte lydkort som takler lyd på en veldig god måte, samtidig som det trekker svært lite kraft fra prosessoren.

Det har gjort at markedet for eksterne lydkort nesten har dødd ut, og det er nesten bare entusiaster som søker best lyd for anlegg eller hjemmekino, som fortsatt ikke nøyer seg med integrerte lydkort.

En annen gruppe entusiaster som krever det beste er spillere. I mange spill er lyd essensielt for å ha et overtak i spillet, og mange ser på det like viktig som å ha et velfungerende skjermkort. For disse har Creative endelig lansert sin nye skare med lydkort, Sound Blaster Recon3D.

Selskapet har lansert tre PCIe-kort med en drøss av funksjoner som skal hjelpe spilleren å ha overtaket, samtidig som det skal sikre for krystallklar lyd. Vi har tatt tak i ett av dem, Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional. Trenger vi eksterne lydkort lenger? Er Creative endelig tilbake med noe nytt og markedsledende? Vi har svaret.

Creative SoundBlaster Recon3D Fatal1ty Pro

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen