– Creative Cloud har kommet for å bli
(Bilde: Adobe)

– Creative Cloud har kommet for å bli

Adobe svarer på abonnementskritikk.

For noen uker tilbake annonserte Adobe at de i overskuelig fremtid vil satse på en abonnementsløsning for programmene sine, i form av tjenesten Creative Cloud, fremfor å fortsette med permanentkjøpspakker.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, blant annet har en underskriftskampanje allerede samlet inn over 27 000 underskrifter mot den nye finaniseringsmodellen. Nå svarer Adobe på kritikken.

Abonnementsløsning kommet for å bli

Adobe-sjef Shantanu Narayen på MAX-konferansen 2013. .
Adobe-sjef Shantanu Narayen på MAX-konferansen 2013. Foto: Adobe

I et åpent brev til brukerne, skrive Adobe at de tror på at overgangen til Creative Cloud vil komme hele det kreative fellesskapet til gode fordi de vil være istand til å levere en konstant strøm av nyvinninger.

–  Vi har ingen planer om å endre fokuset fra Creative Cloud. Vi skjønner at dette er en stor overgang for kunder som fremdeles ikke er klare for det, og vi vil derfor fremdeles tilby produktene våre gjennom videresalgspartnerne våre og Adobe.com, skriver de.

Etter annonseringen av den nye løsningen tidligere i mai,skal 80 prosent av kundene ha gått for abonnementsløsningen, ifølge Adobe.

Les også: Guide til gratis Photoshop-alternativer

Beholder tilgangen

I Creative Cloud vil lagring av filer i nettskyen være et viktig element. Mange kritikere har derfor lurt på hva som vil skje med disse filene dersom man sier opp abonnementet sitt på Creative Cloud.

Adobe understreker nå i det åpne brevet at ingen kunder vil miste tilgang til filene de lagrer i Creative Cloud-skyen. Nøyaktig hva dette innebærer skriver de at de kommer til å offentliggjøre om kort tid.

Vil du få mest mulig ut av Photoshop? Kikk nærmere på våre gratis videokurs »

(Kilder: Adobeimaging-resource.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen