Crazy Itch Radio

Basement Jaxx i hyggelig lag.
Basement Jaxx i hyggelig lag.

"Crazy Itch Radio" er et sammensatt album med masse forskjellige låter av meget forskjellig karakter. Det hele begynner med en intro som høres ut som den er hentet fra en gammel sovjetisk krigsfilm, en majestetisk symfonisk liten sak som virkelig gir forventninger om noe spennende. Overgangen inn i neste låt, "Hush Boy", er virkelig flott, med en liten jingle for Crazy Itch Radio, men selve låta blir litt kjedelig med sine fire drøye minutter. Sangen høres ut som en britisk jentegruppe på en god dag, men kommer ikke med noe særlig nytt. Resten av albumet er veldig variert, med låter inspirert av alt fra jazz, tango, samba og chill-out.

Kvinne-vokal

Det kan virke som om den eneste fellesnevneren her er kvinnelig vokal, men det stemmer heller ikke 100 prosent. Her finner vi en låt med tenor ("On the Train), og en helt uten vokal ("U r on my mind"), men ellers er låtene ganske vokaldrevet uten de altfor store prestasjonene på den fronten.

Av og til er det heller ikke like lett å skjønne når en låt slutter og neste begynner på grunn av en mengde variasjoner innad i låtene og korte snutter mellom de ordentlige låtene.

Ut av klubben, inn på radio

Med dette albumet har Basement Jaxx musikalsk sett beveget seg ut fra nattklubben og inn i radiostudioet, noe albumnavnet også indikerer. Det er mindre låter å hoppe til på dansegulvet og mer midtempo poplåter, med visse unntak. Låtene "Take Me Back to Your House" og "Run 4 Cover" er vel det nærmeste man kommer klassiske Basement Jaxx-låter.

Alternativ tekst mangler
Basement Jaxx sliter med å holde på frekvensen.

I "Take me back to your House" har bandet brukt en banjo som et artig og uventet element som gir låta egenart, mens "Run 4 Cover" nesten kan minne om en brasiliansk elektronika-fotballsang. Hadde det ikke vært for den litt skrikende vokalen kunne vi hørt den i bakgrunnen i reklamen for fotball-VM på NRK om noen år. Det er også litt moro med de forskjellige jingleaktige små mellomstikkene mellom låtene, og noen av dem kunne sikkert blitt dratt ut til egne låter.

Lek og moro i studio

Gutta i Basement Jaxx er kjent for sin utforsking og lek med lydbilde og lyder, men på "Crazy Itch Radio" har duoen tatt det litt langt. Det er ikke alltid blandingen av ordentlige instrumenter og synthlyder funker helt, og av og til får man følelsen at gruppa har presset inn noen lyder uten helt å vite hva de vil med dem.

I så måte er låta "Hey U" i særklasse, her blandes tangotrekkspill og et arabisk, saxofonlignende instrument med et brølekor og en mengde elektroniske lyder. Det går bra i visse deler av låta, mens andre steder blir det litt vel merkelig. Hovedvokalen i "Hey U" tilhører svenske Robyn, et litt morsomt valg, men hun får ikke gjort noe særlig ut av seg på grunn av måten hun blir vevd inn i dette musikalske lappeteppet på. I grunnen er dette også representativt for hovedintrykket av hele albumet; noen ganger så går det, andre ganger ikke.

Konklusjon

"Crazy Itch Radio" er et mildt sagt varierende album både i lydbilde og kvalitet. Mye fungerer bra, men rett som det blir det for mye lyder som ikke helt passer sammen. Basement Jaxx leker seg som vanlig med lydbilder og sjangere, men de helt store toppene blir aldri nådd. "Crazy Itch Radio" er noe man fint kan stille inn i bilen, men funker dessverre ikke til mye mer enn det!

Basement Jaxx Crazy Itch Radio

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen