Crazy Frog har skapt kjempebølge

Ifølge LA Times omsetter platebransjen allerede for nærmere 20 milliarder kroner årlig gjennom ulike mobiltjenester.


Stadig nye aktører i musikkindustrien kaster seg nå på denne bølgen. Blant annet lanserte nylig superprodusenten Timbaland et eget ringetonealbum. Via Zingy.com som er et samarbeidsprosjekt mellom MTV og Zingy Inc., kan amerikanerne nå laste ned syv Timbaland-ringetoner som er produsert eksklusivt for mobilmediet.


Rapperen og produsenten Lil’ Jon er også en av musikkindustriens personligheter som har opplevd at musikk myntet på mobilmediet betyr kroner i kassa. Hans ringetoner ”Yeah!” og ”What?” har solgt til gull – og planleggingen av et eget Lil’ Jon-mobilspill er allerede godt i gang.


Hollywood erobrer mobilmarkedet

Om du var en av de som lot deg irritere grønn av ringetonen Crazy Frog i sommer – hold deg fast – nå forbereder også Hollywood seg på å erobre mobilmarkedet i samme sjanger.


Første skritt er å selge ringetoner basert på filmdialog.


Film-gigantene 20th Century Fox og Universal tilbyr allerede ringelyder henholdsvis i form av at kjente filmhelter ber deg ta telefonen - og filmsitater.


- Dette er et kjempemarked. Folk siterer filmdialog hele tiden. Dette kan skaffe store inntekter, sier underholdningsadvokat Steven Masur til LA Times.


To be continued..! 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen