TEST: Cougar GX 600W
Test

Cougar GX 600W

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spesifikasjoner

Cougar GX 600W
Formfaktor
Dim. (BxHxD)
150 x 86 x 180 mm
DC ut
DC UT +3,3 V +5 V +12 V1 +12 V2
+12 V3 +12 V4
-12 V +5 Vsb
Strøm  25 A 25 A 20 A 20 A
24 A
24 A
0,5 A 3,5 A
Totalt Effekt Ut 150 W 588 W
3,6 W 17,5 W

600 W

GX 600W bygger rundt fire +12 V-linjer. De to første linjene er på 20 A og de to andre er på 24 A. Når det er så mange linjer vil én alltid være reservert for en direkte kobling mot hovedkortets 4/8-pins +12 V-kontakt. Kanal nummer to er for alt periferisk utstyr, slik som harddisker, optiske enheter, vifter og lignende – men ikke skjermkort. To to siste og største kanalene er går nemlig direkte til PCIe-kontaktene.

Kontakter er det etter vår mening en helt ypperlig mengde av, hverken for mye eller for lite. PCIe-kontakter er det nok av for en strømforsyning i denne klassen, to av hver type. Vi finner videre fem 4-pins periferiske kontakter og åtte SATA-kontakter.

Flere av de to sistnevnte kontakttypene er på samme modulære kabel, noe vi setter sto pris på. I flere tilfeller vil du dermed slippe å trekke opp en egen kabel ene og alene for én periferisk 4-pins- eller SATA-kontakt. Kablene er trukket i strømper hele veien, strømper som er godt festet.

En nærmere titt

GX 600 W leveres i en snerten liten eske. Kabler og diverse utstyr er separert i egne små rom, og strømforsyningen i seg selv ligger godt beskyttet.

Viften er Cougars egen produksjon, i det minste er det det vi blir fortalt av klistremerket. Det er snakk om modellen PLA14025S12M, med hydrodynamisk lager. Sistnevnte er en måte viftebladene er festet mot viftehuset på for å senke friksjonen, og dermed øke levetiden.

Når vi tar av lokket blir vi møtt av tilsynelatende mye solid elektronikk. Sorte kjøleribber av aluminium kjøler ned det viktigste, og flere datterkort gjør plass til de større kretsene.

På primærsiden, der nettspenningen fra veggkontakten går inn, er det klemt inn en god kondensator fra Nippon Cemi Con. På sekundærsiden, der strømmen tyter ut for å mate komponentene dine, er det brukt kondensatorer av den solide typen for de tre primærlinjene. Samtidig får +12 V-linjene litt drahjelp fra et par tradisjonelle elektrolyttkondensatorer fra Teapo.

Når det kommer til selve switchingen, der frekvensen økes betraktelig, gjerne fra de 50 Hz du har i veggen til 50 000 Hz, har Cougar gjort litt utenom det vanlige. Den gangen vi skrev guiden som tok for deg den grunnleggende anatomien til en strømforsyning var det hovedsaklig fem forskjellige måter å gjøre dette på. I dag er det langt flere.

Cougar har implementert det de selv kaller RTS – Rapid Switch Technology. Kort oppsummert gjør sørger denne teknologien for at sinusbølgene blir formet mer firkantet, noe som i sin tur sørger for at "gapene" i mellom og under toppene blir mindre. Det betyr igjen at mindre effekt går til spille på dette stadiet, noe som i sin tur betyr høyere energieffektivitet. De har også implementert HEC (moderlselskapet) sitt CLC-filter, som skal sørge for at rippelen holdes til et minimum, og tradisjonell DC-DC-teknologi for +5 V- og +3,3 V-linjen.

Cougar GX 600W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen