Cortanas tippetips slo til 15 av 16 ganger
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Cortanas tippetips slo til 15 av 16 ganger

Microsofts taletjeneste fant toppformen i årets VM-sluttspill.

Microsofts taletjeneste Cortana har en funksjon som gjør at den kan «forutse» fremtidige hendelser. Egentlig er det selvfølgelig snakk om beregninger basert på den informasjonen som tjenesten har tilgjengelig.

Ifølge Ubergizmo klarte Cortana å tippe riktig vinner i 15 av de 16 kampene i årets VM-sluttspill.

Flere variabler

På den offisielle Windows Phone-bloggen forklarer de at Cortana bruker søkefunksjonen Bing Predict til å gjøre kvalifiserte spådommer for – blant annet – sportsresultater.

"Modellen som Bing bruker for å forutse sportsbegivenheter, som disse fotballkampene, består av flere ting. Den vurderer et lags styrke ved å se på tidligere resultater i kvalifiseringskamper eller andre internasjonale turneringer. Videre trekker den inn andre faktorer, som Brasils hjemmefordel og at deltakende land fra Sør-Amerika befinner seg i nærheten av vertslandet, samt baneforhold, værforhold og andre faktorer," står det skrevet på bloggen.

At Nederland skulle slå Brasil i bronsefinalen klarte imidlertid ikke taletjenesten å spå. Kanskje tok den for mye hensyn til at vertsnasjon Brasil spilte på hjemmebane mot en europeisk motstander?

Uavgjort

Cortana har i dette tilfellet bare gjettet på hvilket lag som tok seg videre i sluttspillet. Åtte av sluttspillkampene i VM endte imidlertid uavgjort ved ordinær tid, og måtte avgjøres etter ekstraomganger eller straffer. Samtlige av vinnerne ble dessuten regnet som forhåndsfavoritter.

Windows Phone-bloggen hevder at det skal være mulig å finjustere forutsigelsene til Cortana, slik at tjenesten også tar med sannsynligheten for at en kamp ender uavgjort etter ordinær tid. Da spørs det om treffprosenten blir like høy.

Bing Predict er også være tilgjengelig via Microsofts nettleser Bing, men funksjonen er foreløpig ikke lansert i Norge.

Nekter Neymar og de andre fotballstjernene å bruke disse hodetelefonene:
FIFA bannlyser Beats under VM »

(Kilder: Windows Phone-bloggen via Ubergizmo)

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen