Corsairs nye tastatur får med seg alt

Under pressekonferansen i London kunne tastaturene testes.

Corsair lanserer Vengeance K60 og K90

To spilltastatur som sørger for at hvert eneste tastetrykk teller.

Hardware.no/London: Minnegiganten Corsair vil ha spilleren i sin hule hånd. På merittlisten har de allerede kabinetter, strømforsyninger, minnemoduler, vannkjøling og mye mer myntet nettopp på denne brukergruppen. Fredag lanserte de mer spillutstyr, blant annet tastaturene Vengeance K60 og K90.

K90 – ramme av aluminium og blå belysning.
K90 – ramme av aluminium og blå belysning.
K60 har armstøtte og knapper du kan bytte.
K60 har håndleddstøtte

Fredag lanserte Corsair også to mus:
Se spillmusene Vengeance M60 og M90 her

Både musene og tastaturene trer inn i «Vengeance»-serien, varemerket som er forbeholdt entusiastprodukter.

Laget for forskjellige spillere

Tastaturene K60 og K90 er ment for to forskjellige brukergrupper. K60 rettes mot de som spiller førstepersonsskyter-spill som Battlefield. Det litt større tastaturet K90 er beregnet for en helt annen masse – MMO og RTS, spill som World of Warcraft og Civilization.

K90 kan virke som et tastatur som har «spist» K60. Sistnevnte er det samme tastaturet som storebroren, men med et langsgående armstøtte og en rekke makroknapper på siden.

Hver tast teller

Spesiell teknologi på innsiden sørger for at hvert eneste tastetrykk blir registrert.
Spesiell teknologi på innsiden sørger for at hvert eneste tastetrykk blir registrert.

De fleste tastaturer er bygget ved at flere taster er koblet sammen på innsiden. Tastaturprodusentene regner med at det er enkelte taster du aldri vil bruke samtidig. Prøv for eksempel å holde «Caps Lock»- og begge «Shift»-knappene inne samtidig, og trykk litt rundt på tastaturet ditt. Flere av trykkene vil ikke registreres, fordi du allerede holder inne en annen tast.

I spill kan slikt fort gjøre utslag for opplevelsen. Du prøver å gjøre noe i spillet, men det registreres ikke fordi du presser ned en annen tast. Slike fenomener kalles «Ghosting» på spillspråket.

For å få bukt med dette har Corsair designet hele matrisen inni tastaturet på nytt, slik at hvert eneste trykk skal registreres – noe svært få tastaturer klarer. De har løst dette ved å plassere en diode foran hver tast, og gitt den en egen «adresse».

Videre støtter begge tastaturene opp mot 20 taster i «rollover». Det betyr at selve USB-teknologien, grensesnittet tastaturet kobles opp med, kan overføre 20 tastetrykk til maskinen samtidig.

Makroknappene til K90 ligger lavere enn resten av tastaturet.
Makroknappene til K90 ligger lavere enn resten av tastaturet.
Tastaturene benytter «Cherry Red»-knapper
Tastaturene benytter «Cherry Red»-knapper
K60 kommer med ekstra knapper
K60 kommer med ekstra knapper

Konstruert av aluminium

Tastaturenes ramme er konstruert av aluminium. Dette sørger for at vekten kommer opp på et anstendig nivå, som i sin tur bidrar til at tastaturet ligger stabilt på pulten.

Corsair har også valgt dette materialet av en annen litt mer teknisk grunn. De spesielle knappene som benyttes krever et solid underlag. Plast er rett og slett ikke stivt nok.

Knappene som benyttes er produsert av et spesialistfirma i Tyskland. De har en jevn gange under hele trykket, det er en like mye motstand hele veien – både inn og ut. Tastene lager heller ikke noen spesiell klikkelyd.

Mange makroknapper

K90 har blå bakgrunnsbelysning, som kommer fra totalt 90 lysdioder. Styrken kan du selv regulere over tre nivåer.

Videre har tastaturet 18 makroknapper på venstresiden. Du kan sette opp tre profiler, noe som sørger for at du kan sitte med hele 54 forskjellige ekstrafunksjoner. Tastaturet har også medieknapper og volumkontroller.

Lillebroren K60 kommer med ti røde ekstraknapper. Disse har en gummiert overflate, med forskjellige profiler for å støtte fingrene. Tastene, og et verktøy for å bytte dem, lagres i den medfølgende håndleddstøtten.

Snart på markedet

Tastaturene skal komme på markedet en gang i løpet av oktober, sammen med de to nye spillmusene. K90 har en anbefalt utsalgspris på $129, mens K60 er priset til $99. Det vil da trolig være snakk om 1050 kroner og 800 kroner her til lands.

Corsair har også lansert tre nye hodesett, Vengeance 1100, 1300 og 1500. De to sistnevnte er henholdsvis HS1 og HS1a med nytt design, mens Vegeance 1100 er en liten lettvekter med bøyle bak hodet. Prisene her skal være henholdsvis $99, $79 og $39.

Se flere bilder i karusellen under (52 stykker).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen